Corona…de actuele situatie in Dongen

Foto: Pixabay License/Geralt

Gisteren heeft het RIVM de nieuwe coronacijfers naar buiten gebracht. Hieruit blijkt dat er in Dongen sprake is van 11 COVID-19 besmettingen in de periode van 9 tot en met  22 september

Stijging van besmettingen
De cijfers die het RIVM dinsdag heeft gedeeld zijn bijgewerkt t/m 22 september. Hieruit blijkt dat de afgelopen twee weken het aantal coronabesmettingen in Dongen is opgelopen van 5 op 8 september naar 11 op 22 september. Er werden geen personen opgenomen in het ziekenhuis met corona en de afgelopen twee weken zijn er geen Dongenaren overleden aan corona. De kans is overigens wel aanwezig dat niet iedereen met klachten zich laat testen. Daardoor ligt naar alle waarschijnlijkheid het werkelijke aantal besmette personen hoger dan wat hier genoemd wordt.

Landelijke cijfers
Het RIVM meldt verder dat er landelijk tussen 16 en 22 september 13.471 mensen positief getest zijn op het virus. Dat is een enorme stijging vergeleken met vorige week. Toen waren het er 8.265. Ook meldt het RIVM dat 152 mensen in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Vorige week waren dat er nog 92. Daarnaast worden er ook 33 overledenen gemeld en dat is meer dan een verdubbeling van de 14 van een week eerder. De afgelopen week hebben 192.225 mensen zich laten testen. Dat zijn er iets minder dan een week eerder. Vorige week werd gemeld dat 195.545 mensen een test hadden laten doen. Toen was ook 3,9 procent van de testen positief. De afgelopen week was 6,1 procent positief.

Tegenreactie #ikdoenietmeermee
Deze week is er ook een actie van diverse BN’ers gestart tegen de coronaregels van het kabinet. Onder andere Famke Louise, Thomas Berge, Tim Douwsma en Bizzey posten op sociale media berichten waarin ze stellen dat zij de maatregelen tegen de verspreiding van het virus niet meer willen volgen. Zij doen dat met de hashtag #ikdoenietmeermee. Volgens deze groep wordt geeft de overheid te weinig duidelijkheid en zou het kritische artsen de mond snoeren. De actie valt niet in goede aarde bij zorgpersoneel, zo blijkt uit reacties op social media. “Mensen die meedoen aan #ikdoenietmeermee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de ic”, stelt recoveryverpleegkundige Don Roelofsen uit Den Bosch. “Daar wordt namelijk met man en macht gewerkt voor patiënten die nog wél graag mee willen doen.” Ook cabaretier Claudia de Breij mengt zich op social media in de discussie: “Mogen de artsen als jij hulp nodig hebt dan ook zeggen #ikdoenietmeermee?”.

  • KLIK HIER voor de meest actuele informatie op de website van RIVM

Reacties