Bekeuringen bij verkeerscontroles Kanaaldijk Noord en Wilhelminastraat

Foto: Politieteam Langstraat

Op dinsdag 22 september werden in het gebied Langstraat op verschillende plekken verkeerscontroles gehouden. De inwoners van Waalwijk, Loon op Zand, Dongen en Gilze-Rijen hebben gisteren via Facebook overlast locaties kunnen melden. Een aantal van deze locaties zijn vandaag gecontroleerd.

In Dongen, op de Wilhelminastraat en Kanaaldijk Noord, zijn de volgende overtredingen waargenomen:

  • 2 keer telefoongebruik op de fiets
  • 1 keer inhalen over een doorgetrokken streep
  • 4 snelheidsovertredingen met de auto
  • 2 keer rijden zonder gordel
  • 3 keer een bromfiets met een te hoge constructiesnelheid (incl. WOK melding*)
  • 1 keer een begrenzer op een bromfiets (incl. WOK melding* en inbeslagname)

* Een WOK (Wacht Op Keuren) melding betekent een verbod voor het rijden over de openbare weg vanwege technische gebreken zoals te hoge contructiesnelheid, aanwezigheid of vermoeden van een begrenzer, te veel geluid, etc. Voordat weer op de openbare weg gereden mag worden moet de brommer eerst hersteld worden en dan ter keuring bij de RDW worden aangeboden.
Pas daarna mag met de bromfiets weer over de openbare weg gereden worden. Rijden tijdens een WOK melding is strafbaar. Een begrenzer wordt aangebracht op opgevoerde bromfietsen om bij een controle met behulp van een afstandsbediening wél de juiste snelheid te laten zien. Een afstandsbediening kan ook gebruikt worden om de begrenzer uit te schakelen zodat de bromfiets niet meer begrenst wordt op 25 km/u of 45 km/u. De boete voor het hebben van een begrenzer betreft een OM-strafbeschikking en loopt via de Officier van Justitie welke de hoogte bepaald. Tevens wordt dit gedocumenteerd in het Justitieel Documentatie Systeem.

 

Reacties