Gemeente Dongen vraagt burgers mee te denken over toekomst

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Hoe moet de gemeente Dongen er over 20 jaar uit zien? Hoe zorgen we er voor dat Dongen nu en in de toekomst een aantrekkelijke omgeving blijft om in te wonen, werken, winkelen en recreëren? Welke ontwikkelingen zien we op ons af komen? En welke rol speelt de gemeente in deze toekomst? Wil je hierover met de gemeente van gedachten wisselen? Dat kan tijdens een van de bijeenkomsten of via een online vragenlijst.

Vier ambities
In de omgevingsvisie 1.0, het eerste concept van de omgevingsvisie, beschrijft gemeente Dongen met welke vier ambities zij een antwoord wil geven op bovenstaande vragen. Deze ambities gaan over het creëren van ruimte voor het Dongens DNA, de economie van morgen, het klimaat en de (gezonde) leefomgeving.

Denk mee!
Om een goede omgevingsvisie te kunnen maken, heeft de gemeente Dongen jouw hulp nodig. Als geen ander ken jij de unieke kwaliteiten van onze fysieke leefomgeving en de mensen die daar wonen, heb jij zicht op ontwikkelingen die er aan komen en weet jij wat er goed gaat en wat beter kan. “Graag vertellen we je over de ambities die we op willen nemen in onze omgevingsvisie en gaan we in gesprek over wat jij belangrijk vindt binnen deze ambities.” aldus de gemeente in een uitnodiging aan alle inwoners.

Online vragenlijst én fysieke bijeenkomsten
“We geven graag iedereen de gelegenheid mee te denken en organiseren daarom fysieke bijeenkomsten en ook is het mogelijk online uw mening te geven via een vragenlijst. De vragenlijst is beschikbaar van maandag 28 september tot en met zondag 11 oktober via samen.dongen.nl

In verband met de coronamaatregelen is aanmelden noodzakelijk. Inschrijven kan via de website www.samen.dongen.nl > project omgevingsvisie 1.0.

De data, locaties en tijden van de bijeenkomsten:

30 september, 19.00-20.30uur De Geubel, ’s Gravenmoer
5 oktober, 19.00-20.30uur IKC, Dongen-Vaart
6 oktober, 19.00-20.30uur De Cammeleur, Dongen

Vanwege de afstand die we onderling moeten houden is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. We organiseren extra bijeenkomsten bij genoeg animo.

Reacties