Atledo ontvangt opnieuw Zilveren Team Fit certificaat voor gezondere kantine

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Na een goede training of fanatieke wedstrijd gaat er niets boven samen nagenieten in de kantine. Bij sportvereniging Atledo kun je dit ook nog eens op een gezonde manier doen! Hiervoor ontvingen ze zaterdag 19 september uit handen van wethouder Lepolder voor de tweede keer het Zilveren Team Fit certificaat.

Wethouder Lepolder: “ Bewegen en goede voeding zijn belangrijk. Bij Atledo helpen ze hun leden hiermee door ook tijdens en na het sporten goede keuzes te maken. Mooi dat ze dit al voor het tweede jaar op een rij voortzetten en dat ze hiervoor erkenning krijgen.”

Gezonde keuze wordt makkelijke keuze
In februari heeft Team: Fit coach Irene Walk opnieuw het aanbod in de kantine bekeken en zij heeft geconstateerd dat Atledo’s sportkantine opnieuw voldoet aan de Richtlijnen Gezondere Kantines. Irene Walk: “Atledo presenteert gezondere producten op een aantrekkelijke en opvallende manier en helpt daarmee om van de gezonde keuze ook een makkelijke keuze te maken.” Atledo verdient hiermee een prolongatie van het zilveren Team: Fit certificaat, want ook vorig jaar voldeed hun sportkantine aan de richtlijnen.

JOGG en Team:Fit Team:Fit is een onderdeel van JOGG (jongeren op gezond gewicht) en zet zich in voor een gezondere sport. Ze maken het voedingsaanbod in sportkantines en horeca van sportaccommodaties gezonder. Daarnaast is er aandacht voor een rookvrij sportterrein en verantwoord alcoholgebruik. Binnen Team:Fit werken ze samen met o.a. verenigingen, gemeenten en sportbonden. JOGG maakt de fysieke en sociale leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder. JOGG vormt samen met gemeenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven een werknet. Samen werken we aan een onderbouwde, integrale methodiek: de JOGG-aanpak. Daardoor groeit onze jeugd op tot een gezonde generatie. Een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd.

Reacties