Repaircafé ’s Gravenmoer en archief heemkundekring “Des Graven Moer” gaan weer aan de slag!

Foto:

Op zaterdag 26 september gaat het Repaircafé in ’s Gravenmoer na ruim een half jaar weer open. Zoals altijd bent u van 10.00 tot 12.00 u. welkom in Dorpshuis De Geubel. In verband met de RIVM maatregelen rond het coronavirus, ziet het er anders uit dan u gewend bent.

De reparaties vinden niet plaats in de foyer maar in de grote zaal om voldoende afstand te kunnen waarborgen. Er is desinfectiemateriaal beschikbaar en bezoekers moeten de aanwijzingen van de aanwezige medewerkers volgen. Maar verder biedt het repaircafé weer alles wat u gewend bent: enthousiaste specialisten en een gastvrije ontvangst met een kopje koffie of thee. U kunt terecht met uw kapotte spullen, zoals huishoudelijke apparatuur, laptop, printer, telefoon, kleding en sieraden. Onze specialisten gaan weer aan de slag om uw spullen te repareren of om advies en handige tips te geven. En als er onderdelen moeten worden besteld, willen zij u daar graag bij helpen. Alle reparaties worden gratis uitgevoerd maar om de kosten te dekken zijn wij blij met uw vrijwillige bijdrage.

Ook het archief van Heemkundekring “Des Graven Moer” is deze ochtend weer geopend. Bent u op zoek naar geschiedenis van uw familie, bedrijf, school, vereniging enz.: de specialisten van de heemkundekring helpen u graag metzoeken in de archieven.

Stichting De Geubel zoekt vrijwilligers
Het Repaircafé is een initiatief van Stichting De Geubel. Met ingang van 1 septemer 2020 heeft deze stichting de exploitatie van Dorpshuis De Geubel overgenomen van Het Donckhuys met als belangrijkste doel het open houden van het dorpshuis, dat onderdak biedt aan ‘s Gravenmoerse verenigingen. Alleen met hulp van veel vrijwilligers zal deze missie kunnen slagen. Er hebben zich
inmiddels vrijwilligers aangemeld maar nog niet voldoende. Voelt u er iets voor om vrijwilliger te worden maar hebt u nog vragen? Het bestuur van Stichting De Geubel wil graag met u de mogelijkheden bespreken. Stuur een mail naar [email protected] en er wordt contact met u opgenomen. Het verplicht u tot niets. Pas na een gesprek kunt u beslissen om vrijwilliger te worden. Er wordt uiteraard rekening gehouden met uw wensen en mogelijkheden. Ook het Repaircafé kan nog vrijwilligers gebruiken! Tot ziens op 26 september in Dorpshuis De Geubel in ’s Gravenmoer. De koffie staat klaar!

Reacties