Bitch Coaching: Durf jezelf te zijn

Bitch coaching Durf jezelf te zijn
Foto:

Gevoelig voor prikkels, een vol hoofd of gewoon altijd knettergaar zijn. Vroeger werd dit weggezet als overdreven of zelfs aanstellerig. Maar in de laatste jaren is er in onze maatschappij steeds meer erkenning voor mensen die extra gevoelig zijn voor prikkels.

“Hoogsensitiviteit wordt nog vaak gezien als last, maar het kan juist je superpower zijn,” zegt Bianca Gijsman van Bitch coaching. Bianca (43) is mindset coach. “Ik richt me op volwassenen die het gevoel hebben, tegen een grens aan te zitten en die zichzelf willen hervinden.” Ook mensen die overbelast zijn of tegen een burn-out aan zitten melden zich bij haar. Allemaal hebben ze één ding gemeen: “Ze zijn zichzelf kwijt geraakt en zitten daardoor hun eigen geluk in de weg.”

Binnen haar praktijk richt Bianca zich ook op mensen die hoogsensitief zijn, dit wordt hsp genoemd (hoogsensitief persoon). Bianca is zelf ook hsp-er en moeder van twee hooggevoelige kinderen. “Het heeft bij mij heel lang geduurd voordat ik door had wat er met me aan de hand was.” Van kinds af aan werd Bianca al verteld dat ze, ‘niet altijd zo overdreven moest reageren’.  Zo kon ze slecht tegen prikkels, die zowel van buitenaf als van binnenuit kwamen.  Ook kon een ruimte vol met mensen haar opeens overvallen. “Inmiddels heb ik geleerd om dichter bij mezelf te staan en bewaak nu beter mijn grenzen. Hierdoor is mijn plek binnen mijn gezin duidelijker en ben ik een beter voorbeeld voor mijn kinderen”.

Door middel van coaching sessies leert Bianca haar klanten om hun eigen emoties beter te begrijpen, nieuwe grenzen te stellen en een positieve mindset te ontwikkelen. “Ik zie het als mijn missie om te helpen bij het los komen van belemmerende patronen. Hierdoor kan er worden doorgeschakeld naar een stand waarin die persoon zich prettig voelt.” Om dat te bereiken biedt Bianca maatwerk. “Uit eigen ervaring weet ik dat een kant-en-klare benadering niet voor iedereen werkt.”

Bitch klinkt misschien onaardig, omdat het woord vaak geassocieerd wordt met iemand die vooral aan zichzelf denkt. Laat dát nu net zijn waar volgens Bianca, de kracht in schuilt. De naam is overigens niet zomaar bedacht, elke letter heeft een betekenis: Bewust, Intuïtief, Tijd (voor jezelf), Creatief en Hoogsensitief. Via Instagram motiveert Bianca haar volgers met pakkende tegelquotes zoals ‘Please jezelf, niet alleen de ander’ en ‘je kwetsbaar opstellen, dat is pas stoer’.  Op haar account deelt ze ook haar dilemma’s. “Ik wil laten zien dat iedereen worstelt met emoties en dat het er ook mag zijn.”

 

Bianca heeft zelf ook lastige momenten gehad waarin het leven haar uitdaagde. “Ik liet me enorm leiden door het gevoel van anderen.” Dit zoog haar leeg. Ze voelde zich eenzaam en niet begrepen. Toen ze zich tijdens haar burn-out verdiepte in hoogsensitiviteit, vielen de puzzelstukjes in elkaar. Nu ze haar energielek had ontdekt, vond ze ook de juiste professional om haar te begeleiden. Enkele jaren geleden trok ze de stoute schoenen aan en meldde ze zich aan voor de opleiding tot coach. Want door de kennis en ervaring die ze had opgebouwd wist ze: “Anderen coachen op mijn manier, dat is wat ik te doen heb.” Precies één jaar geleden startte ze haar onderneming.  “Dit was een enorm spannende stap maar ik heb er nog geen dag spijt van gehad.”

Haar roze logo prijkt inmiddels aan de gevel van haar praktijk aan de Wilhelminastraat en de knalroze beachflag zal menig Dongenaar ook niet ontgaan zijn.  Mensen die zich aanmelden kunnen vrijblijvend en gratis een gesprek aanvragen.  “Ik leg dan uit hoe ik ze het beste kan helpen. Op basis van de persoonlijke wensen maak ik het programma passend. Het is belangrijk dat iemand zich gesterkt voelt, doordat hij of zij zelf invloed heeft op het proces.”  Regelmatig wandelt Bianca met haar klanten, omdat dit soms prettiger voelt dan in een ruimte tegenover elkaar. “Het draait uiteindelijk om jou en wat jij wil uitdragen naar je omgeving,  en daar help ik bij.”

Nieuwsgierig? www.bitch-coaching.nl

Reacties