Olympia’60 wint dorpsderby

Foto:

In de tweede bekerronde trof Olympia ’60 derdeklasser ONI en trok de Dongense vierdeklasser in een aantrekkelijke wedstrijd aan het langste eind.

Omdat in de eerste ronde werd verloren van VV Zwaluwe moest Olympia winnen om kans te houden op een vervolg in het bekertoernooi. Zonder routiniers Gidy de Leeuw en Kjeld Huveneers, maar met onder meer de 17-jarige debutant Sam Melsen en aanwinsten Osman Aslan, Emre Gülpinar en Jeroen Hultermans startte Olympia onbevangen tegen de favoriet uit ’s-Gravenmoer. Maar ONI liet er na het eerste fluitsignaal geen gras over groeien en zette Olympia meteen flink onder druk.

Nadat eerst een keer de paal werd geraakt, was het na 5 minuten wel raak. Een toegekende penalty werd onberispelijk ingeschoten. En toen een mooie individuele actie binnen het kwartier tot een tweede tegentreffer leidde moest Olympia vrezen voor een grote nederlaag. Maar niets was minder waar. Eerst knikte Nick van Wanrooij de aansluitingstreffer binnen uit een voorzet van Osman Aslan. Daarna verbaasde het jonge team vriend en vijand door voor het rustsignaal nog drie keer te scoren. Deze doelpunten waren van ongekende schoonheid en kenden telkens dezelfde hoofdrolspelers. Nieuwelingen Nick Smans fungeerde als aangever en Osman Aslan was telkens de afmaker. Het zorgde voor een comfortabele 4-2 ruststand.

In het tweede bedrijf werd niet meer gescoord. ONI drong wel aan, maar wist amper gevaarlijk te worden. De beste kansen waren zelfs voor Olympia, maar Elroy Vereggen en Dennis Aarts wisten het net niet meer te vinden. Toch bleef het tot het eind spannend omdat de vermoeidheid toenam en zijn tol eiste. Door het inbrengen van onder meer junior Stef Roovers daalde de gemiddelde leeftijd van Olympia zelfs tot 21,7 jaar, maar slaagde het jonge team er met verve in ONI van scoren af te houden. Omdat VV Zwaluwe ook in de tweede ronde tot winst kwam, is Olympia uitgeschakeld in het bekertoernooi. Het kan de afsluitende wedstrijd tegen NEO echter aangrijpen verder te bouwen aan een team dat de competitie met vertrouwen in kan gaan.

Derde bekerronde: Olympia ’60-NEO, staat zaterdag 12 september om 15.00 uur op het programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen