Natuurlijk Henriette 2e bij verkiezing beste bio groente- en fruitafdeling van Nederland

Foto:

Na een flinke vertraging door het Corona-virus, werden deze week voor de allereerste keer de Bio Winkel Awards uitgereikt. Doel van deze verkiezingen is de biologische speciaalzaakbranche positief in de spotlights te zetten.

Daarbij zijn een aantal voor de branche belangrijke categorieën, speciaal uitgelicht, waaronder dus de groente- en fruitafdeling. Odin Zutphen is de winnaar in deze categorie en mag zich dus een jaar lang de beste bio groente- en fruitafdeling van Nederland noemen. Natuurlijk Henriette uit Dongen en Supermarkt in ’t Bos uit Raalte zijn respectievelijk op de tweede en derde plaats geëindigd.

Begin van dit jaar konden klanten van de deelnemende winkels aan de hand van een online vragenlijst hun favoriete winkel beoordelen. De drie deelnemers per categorie met de hoogste klantbeoordeling zijn vervolgens bezocht door een vakjury. De vakjury voor de categorie ‘bio groente- en fruitafdeling’ werd gevormd door specialisten van handelsonderneming Green Organics, telerscoöperatie Nautilus Organic en inkooporganisatie Eosta. In verband met Corona kon het geplande uitreikingsevents eind maart niet doorgaan en werden de Awards deze week officieel uitgereikt. De winnaars in de verschillende categorieën krijgen een geldbedrag en een lokaal promotiepakket.

Natuurlijk Henriette is tweede geworden in de categorie ‘beste bio groente en fruit’. De jury geeft hierbij aan dat de eigenaar met haar team zeer gedreven en gepassioneerd is. ‘Lokaal en regionaal staan centraal in deze winkel, die een eigen kas en aantal hectaren grond heeft. Het team inspireert met recepten, biedt maaltijden aan en organiseert rondleidingen. Bovendien is er veel aandacht voor de klant. Het is een totaalconcept met veel beleving.’

De groente- en fruitafdeling is voor veel bio speciaalzaken een afdeling om zich mee te onderscheiden. Met een ruim assortiment biologisch groente en fruit, aandacht voor seizoensproducten en de kennis van de medewerkers over dit assortiment, maken de groente en fruitafdeling van de bio speciaalzaak vaak het omfietsen waard.  Diverse partners hebben hun naam verbonden aan het event. Nautilus Organics, telers coöperatie voor biologische boeren, was sponsor van de beste bio groente en fruitafdeling. Green Organics, handelsorganisatie van met name biologische aardappelen en groente, was hoofdsponsor van de Bio Winkel Awards.

 

Reacties