Cinemaclub Dongen gaat weer draaien

Foto:

Cinemaclub Dongen heeft toestemming gekregen van De Volckaert om vanaf september weer films te vertonen in theater De Volckaert. En dat is goed nieuws voor alle filmliefhebbers van Dongen en omstreken.

Op woensdagavond 2 september zwaaien de deuren van de filmzaal weer open en staan de enthousiaste vrijwilligers van Cinemaclub Dongen weer voor je klaar om je een topfilm voor te schotelen.
Om de gezondheid van onze bezoekers te borgen houden wij ons aan de “1,5 meter-regel”. Dat betekent dat, naast het vooraf reserveren van plaatsen, maar een beperkt aantal bezoekers per voorstelling toegelaten kunnen worden.

Op de website van Cinemaclub Dongen lees je hoe je kaarten kunt reserveren en welke spelregels wij hanteren om je filmbezoek veilig te laten verlopen. “Wij kijken uit naar de start van het nieuwe filmseizoen waar we een aantal pareltjes voor je hebben uitgekozen. Zo starten we op woensdag 2 september met de film ‘Judy’, waarin het leven van showbizz-legende Judy Garland centraal staat. De rol van Judy wordt vertolkt door een ijzersterke Renee Zellweger” aldus Cinemaclub Dongen in een bericht

Judy
Nou, de de Oscar is dikverdiend. Renée Zellweger is als Judy Garland zonder meer een attractie. Met valse wimpers, gekleurde contactlenzen, een pruik en een grote rode mond stapt ze de film binnen, om het pijnlijke verhaal te vertellen van een kindster in Hollywood, en de effecten van het jeugdige harnas op het latere leven.

Het verhaal van Judy begint als haar carrière in de Verenigde Staten op een laag pitje is komen te staan. Judy Garland vertrekt in het jaar 1968 naar Londen voor een serie uitverkochte theatershows. Hiermee hoopt ze genoeg geld te verdienen om een stabiel leven te kunnen creëren voor haar kinderen, die in Amerika zijn achtergebleven.

Judy Garland stond al op haar tweede voor de camera. Ze brak (inter)nationaal door in 1939 op zestienjarige leeftijd met de musicalfilm ‘The Wizard of Oz’. Om de druk aan te kunnen gebruikt ze al vanaf haar kinderjaren middelen. Eerst medicijnen en op latere leeftijd komt daar de drank nog bij. Er zijn mensen die van haar proberen te profiteren wanneer zij in de war is en juist simpelweg gelukkig wil zijn met haar kinderen en haar eigen keuzes wil maken. En al die tijd ging het er niet bepaald zachtzinnig aan toe, wat blijkt uit de herinneringen die Zellweger in de vertolking van de 47-jarige Judy Garland opdiept.

Let op; reserveren via website is noodzakelijk. Aanvang voorstelling 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs € 7,50 en voor leden van de cinemaclub € 5,00. Volg ons programma: www.cinemaclubdongen.nl

Reacties