TOZO-regeling voor ondernemers aan te vragen tot 1 oktober

Foto: CC0 Creative Commons

Ben jij ondernemer en heb je financiële problemen door het coronavirus? Dan kun je tot 1 oktober 2020 een tijdelijke aanvulling op je inkomen ontvangen als het totaal van uw inkomsten onder het sociaal minimum komt. De huidige regeling loopt tot 1 oktober 2020. Wat er gebeurt na 1 oktober is nu nog niet bekend.

TOZO-regeling
De TOZO-regeling bestaat uit twee regelingen: Een aanvullende uitkering voor levensonderhoud wanneer het inkomen als gevolg van de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. En ten tweede regeling betreft een lening voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen.

Voorwaarden TOZO-regeling?
Net als de oorspronkelijke TOZO (TOZO-1) kent de nieuwe ‘TOZO-2’ voorwaarden. Het verschil tussen TOZO-1 en TOZO-2 is dat voor TOZO-2 een partnerinkomenstoets geldt bij de uitkering levensonderhoud. De partnerinkomenstoets houdt in dat het inkomen van de partner meetelt voor het bepalen van de hoogte van de aanvullende uitkering. Bij de aanvraag verklaar je wat de hoogte van het inkomen van jezelf en je eventuele partner is in de maanden waarvoor je de uitkering aanvraagt. Als het huishoudinkomen boven het sociaal minimum komt, kun je geen aanspraak maken op TOZO uitkering levensonderhoud.

Online aanvragen
Wil je van een of van beide regelingen gebruik maken dan kun je voor meer informatie en de online formulieren klikken op de link onderaan dit artikel. Het aanvragen van de Tozo-regeling is overigens gratis. Er zijn bedrijven die hulp aanbieden bij het aanvragen. Dit is meestal niet gratis. Lukt het je niet zelf of heb je vragen? Bel de gemeente dan gerust voor hulp op 14 0162.

KLIK HIER voor meer informatie

Reacties