Burgemeester geeft dikke pluim aan Dongense horeca

Foto: Pixabay License/PatternPictures

Burgemeester Marina Starmans is zeer te spreken over de wijze waarop de Dongense horeca omgaan met de corona-crisis. ,,Het zijn ontzettend moeilijke tijden, maar als je ziet met hoeveel enthousiasme, doorzettingsvermogen, discipline, creativiteit, flexibiliteit en vooral gastvrijheid er door de Dongense horecaondernemers en hun personeel wordt gewerkt, dan verdient dat een ontzettend dikke pluim’’, aldus de burgemeester.

Na een maandenlange nationale sluiting, mochten de horecagelegenheden vanaf 1 juni weer open. Dit onder strikte voorwaarden en richtlijnen van de rijksoverheid en een protocol van Koninklijke Horeca Nederland. Daarnaast heeft iedere horecaondernemer in Dongen aanvullend zijn eigen huisregels. Deze zijn met maatwerk afgestemd op de corona-voorschriften.

Campagne / acties
In samenwerking met de gemeente Dongen is deze zomer een publiekscampagne opgezet. Deze kreeg als motto mee: ‘Samen maken we er een mooie zomer van! Dat heeft geleid tot het plaatsen van extra terrassen, het serveren van speciale drankjes en uitbreiding van de kaart met nieuwe hapjes. Ook zijn er speciale acties gehouden, zoals digitale bierproeverijen. Vanaf vandaag (woensdag 19 augustus) tot en met zondag (23 augustus) kun je meedoen aan de Dongense terrassentocht, met 10 horecazaken die deelnemen. Er is een speciale strippenkaart te koop, bij café De Gouden Leeuw en café De Ouwe Sok. Voor meer info kijk op horecadongen.nl of Facebook.

Nieuwe regels
Twee weken geleden maakte het kabinet een aanscherping van het beleid bekend. Vanaf maandag 10 augustus is een nieuwe noodverordening van kracht. Hierin staat een belangrijke wijziging voor eet- en drinkgelegenheden. Voor iedere eet- en drinkgelegenheid geldt:

  • Bezoekers moeten reserveren (vooraf of bij aankomst)
  • Er dient een gezondheidscheck gedaan te worden
  • Bezoekers krijgen een vaste zitplaats toegekend (placering)
  • Bezoekers dienen contactgegevens achter te laten ten behoeve van de uitvoering van een eventueel bron- en contactonderzoek voor de GGD

Compliment
,,Ook deze stap hebben de Dongense horeca weer prima weten in te vullen’’, aldus burgemeester Marina Starmans. ,,Daarmee maken ze er echt een mooie zomer van en daarmee houden ze het leuk en veilig voor iedereen, zowel de gasten als het personeel. Dat verdient een groot compliment’’, aldus de burgemeester. ,,Ik heb er vertrouwen in dat onze inwoners de huisregels van de horeca zullen blijven respecteren. Samen gaan we ervoor zorgen dat het goed blijft gaan.”

Onderzoek GGD
Ook in onze regio Midden-Brabant gaat het goed, zo blijkt uit recente cijfers. Uit bron- en contactonderzoek van de Brabantse GGD’s is duidelijk geworden dat door het goede naleefgedrag van bezoekers, de maatregelen die exploitanten hebben getroffen en het toezicht daarop door het personeel, het aantal besmettingen in de Brabantse horeca tot een minimum is beperkt gebleven

Reacties