Programma Thuisspelen vrijdag 14 augustus

Foto:

Deze week kunnen de Dongense kinderen genieten van de Thuisspelen. Tijdens deze alternatieve Zomerspelen krijgen zij in de ochtend via filmpjes een introductie voor de nieuwe dag. Voor iedere groep is er gedurende de week ook een gezamenlijke activiteit. Bekijk hier de filmpjes voor vandaag.

Vrijdag 14 augustus

Vandaag is de laatste dag van de Thuisspelen aangebroken, maar niet voordat we de laatste afleveringen hebben gekeken. Veel kijkplezier!

1-2 Heilig Hart
Het is gelukt! Jullie hebben genoeg koekjes gemaakt om het Bakkersfeest door te laten gaan. Bedankt voor jullie harde werk deze week. Jullie hebben ons goed geholpen!

Vandaag is het dan echt tijd voor het Bakkersfeest. Zet je tafel klaar en gebruik je tafelkleed, je boodschappen, versiering en alle baksels om alles mooi aan te kleden. Dit kan in de voortuin, achtertuin, op het balkon of ergens anders in huis. Dit kan natuurlijk ook lekker samen met jouw vriendjes en vriendinnetjes. Vier het Bakkersfeest bijvoorbeeld samen in de voortuin, speeltuin of ergens anders in de buurt!. Misschien ga je samen wel boterhammen eten, eierkoeken versieren of misschien pak je jouw zelfgemaakte koekjes er wel bij!

1-2 Noorderpoort
De laatste aflevering van dit seizoen is aangebroken. Vandaag komt Tuur in de aflevering, met een wel heel feestelijke vraag. Laten we kijken of we ons uitvindersdiploma verdiend hebben…

3-4
Jongens en meisjes, wat een week is het geweest. En nog steeds hebben we de schat niet gevonden. Zullen we vandaag de laatste aanwijzing vinden? Gaat het ons lukken om de schat te vinden? We sluiten onze ogen en vragen ons af waar de luchtballon ons heen zal brengen. Na de landing ruikt het er heerlijk! Waar zouden we zijn en wat is die geur? Oeh ik ruik het al, het is pizza! We ontmoeten iemand die erg gestresst is. Er moeten namelijk nog 400 pizza’s gebakken worden. Kun jij Saar, Suus en de pizzabakker helpen met het maken van pizza’s?

5-6
We hebben goed getraind deze week op verschillende vlakken. We beheersen kwaliteiten in zowel fysieke kracht als inzicht en behendigheid, maar zelfs dat is nog niet genoeg om een echte topsporter te zijn. We moeten discipline hebben en goed voor onszelf en ons lichaam kunnen zorgen. Hoe doen we dat?

7-8 & de brugklas
De slechteriken zijn onderweg naar de loods van Stichting Dongense Jeugdraad om materialen te stelen van de Zomerspelen. Zelf hebben ze namelijk niets… Gelukkig is hun plannetje opgevangen!

Reacties