Programma Thuisspelen donderdag

Foto:

Deze week kunnen de Dongense kinderen genieten van de Thuisspelen. Tijdens deze alternatieve Zomerspelen krijgen zij in de ochtend via filmpjes een introductie voor de nieuwe dag. Voor iedere groep is er gedurende de week ook een gezamenlijke activiteit. Bekijk hier de filmpjes voor vandaag.

Donderdag
Na alle spannende avonturen van gisteren zijn wij benieuwd hoe het er nu voorstaat! Kijk je met ons mee?

1-2 Heilig Hart
Het is vroeg. Bakker Bibi is erg vroeg opgestaan, want vandaag staat in het teken van bakken, bakken en nog meer bakken. Het Bakkersfeest komt namelijk heel dichtbij. Lena wilde graag helpen. Wanneer ze samen de voorraad checken, schrikken ze. Paniek! Ze komen erachter dat we veel te weinig koekjes hebben voor het feest. Samen kunnen ze nooit genoeg koekjes bakken voor iedereen. Bibi besluit dat het tijd is om haar broer Brent te bellen. Die kan vast wel helpen. Maar, de hulp van de kinderen is ook nodig. Wil jij ons helpen om zo veel mogelijk koekjes te maken? Het maakt niet uit wat voor koekjes het worden, alles is welkom!

1-2 Noorderpoort
Gisteren liep het compleet in het water, hopelijk ging het bij jullie thuis een stuk beter… Professor Proton heeft een hoop goed te maken, anders krijgt hij zijn uitvindersdiploma niet. Tijd om het groots aan te pakken!

3-4
Wat is er een hoop gebeurd kinderen van 3/4! Gisteren hebben jullie in Dongen allemaal geholpen met het repareren van de luchtballon. Dank jullie wel! Vandaag sluiten we onze ogen weer en vliegen we verder. Jeetje wat een reis. Waar zullen we terecht komen? Pfoooee na een lange tocht komen we eindelijk aan. Wat zien we daar? Huh? Dit ziet er onbekend uit. Zie ik daar nu een olifant? En een luipaard? Zijn we in de dierentuin geland? Nee! We zijn op de Zuid Afrikaanse Savanne geland.

5-6
Sjan hier! Laat mij jullie iets vertellen over dammen – naast veelvuldig oefenen tegen verschillende tegenstanders, is het belangrijk om die grijze cellen in de bovenkamer zoveel mogelijk uit te dagen. Dat doe ik vaak door middel van het oplossen van moeilijke puzzels. Legpuzzels zijn leuk, maar tegenwoordig heb je ook allerlei andersoortige puzzels, met als tofste variant de escaperoom!

7-8 & brugklas
Gisteren gebeurden er rare dingen! Waar is iedereen gebleven? We moeten ervoor zorgen dat iedereen weer bevrijd wordt en de slechteriken gepakt worden!

Reacties