De Cammeleur kleurt vanavond rood

Foto: Bart van Kerkhof

Meer dan 200 panden worden vanavond bloedrood uitgelicht. Om 21.00 uur gaan de lampen aan en om 23.55 uur worden de stekkers eruit getrokken. Zo wil de evenementensector laten zien dat het ‘vijf voor twaalf’ is. Ook De Cammeleur doet mee en wordt in het rood uitgelicht door Marco Faro Techniek en Rovers AVL.

Op dinsdagavond 11 augustus laat de evenementensector zien dat het ‘vijf voor twaalf’ is. Vanaf half maart staat de sector helemaal stil en het gemiddelde omzetverlies sindsdien komt uit op 85%. Gezonde bedrijven in de sector worstelen nu om overeind te blijven door de opgelegde 1.5m beperkingen.

Toeleveranciers van de sector maar ook gemeentehuizen, theater, concertzalen provinciehuizen en andere overheidsgebouwen worden in een vuurrood licht gezet om aandacht te vragen voor de evenementenbranche. Om 21:00u uur gaan de lampen aan en om 23:55u gaat alles uit.

Het is een publieksvriendelijke actie om aan de politiek duidelijk te maken dat deze gezonde en technisch vooraanstaande sector zonder steun niet kan blijven bestaan. De gedwongen ontslagen zijn aan de orde van de dag en de 100.000 medewerkers van de sector zoeken hun heil in andere werkzaamheden. Dat brengt tevens het gevaar met zich mee dat deze vaak goed opgeleide medewerkers na de crisis niet meer terugkeren.

Het doel van de actie is dat iedereen maar met name de politiek gaat begrijpen dat langer dan vijf maanden overleven alleen mogelijk is met een continuering van de steunpakketten NOW, TOZO en (verbeterde) TVL.

De actie is internationaal gestart door Plasa.org in Engeland en inmiddels komen uit verschillende landen berichten door dat ook daar vele gebouwen rood aangelicht gaan worden.

In Nederland is het voortouw genomen door de VTTE (Vereniging van Technisch Toeleveranciers Evenementen) omdat zij met alle andere belanghebbenden in de sector het nu tijd vinden voor een krachtig signaal. Maar dan wel één waar de kracht van de sector zichtbaar in wordt: een fraai maar bloedrood plaatje.

Reacties