Platina voor Stefan van Leijsen en Sasha Rangas voor ‘Ze huilt, maar ze lacht’ van Maan

Sasha Rangas (l) en Stefan van Leijsen (r)
Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Stefan van Leijsen uit Dongen en Sasha Rangas uit Tilburg vormen samen het producersduo The Companions. De producties van de twee muzikanten, die elkaar een aantal jaar geleden ontmoetten op de rockacademie in Tilburg, worden steeds succesvoller. Een bijzonder hoogtepunt was de platina plaat, die zij onlangs ontvingen voor de single ‘Ze huilt maar ze lacht’ van Maan.

“Dat was inderdaad een bijzonder moment”, vertelt Dongenaar Stefan van Leijsen, die samen met Sasha Rangas, in een tot studio omgebouwde garage in Dongen, werkt aan nummers van tal van bekende artiesten. Voor Tino Martin produceerden zij bijvoorbeeld al diverse hits, maar ook Trijntje Oosterhuis en Roxanne Hazes weten de weg naar Dongen inmiddels te vinden. Steeds meer artiesten beginnen de kwaliteiten van de twee producers te onderkennen. “Je moet een hit op je naam hebben om bekend te worden in het wereldje” zegt Stefan. Dat het daarmee wel goed zit, blijkt uit de vele bekende songs, die Stefan en Sasha al op hun CV hebben staan. In totaal werden hun producties al meer dan 330 miljoen keer gestreamd.

Sasha Rangas (l) en Stefan van Leijsen (r) tonen hun gouden en platina plaat (foto: Stefan van Leijsen)

Het nummer ‘Ze huilt, maar ze lacht’ van zangeres Maan, is daar het ultieme voorbeeld van. Het werd een kneiter van een hit met op Spotify meer dan 20 miljoen streams. Daarmee was de platina plaat een feit. “We hadden hiervoor in maart van dit jaar al een gouden plaat ontvangen, onze eerste,  maar zagen dat het nummer nog steeds veel werd beluisterd. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in platina, en daar zijn we natuurlijk supertrots op.” Stefan en Sasha schreven mee aan het nummer in maart 2019 en  produceerden het ook voor Maan.

Het duo heeft nog voldoende plannen voor de toekomst en wordt ook steeds vaker benaderd door artiesten maar coronacrisis gaat ook niet aan The Companions voorbij. “We hebben de laatste tijd veel via skype gedaan” aldus Stefan, “Maar er komt een drukke tijd aan. Binnenkort gaan we bijvoorbeeld met ‘Snelle’  werken. En onze samenwerking met Tino Martin zal zeker ook een vervolg krijgen, evenals die met een groot aantal andere artiesten. Echt super dat we dit kunnen en mogen doen.”

Reacties