Het nieuwe fietsen

Foto: Pixabay License

We willen allemaal zo lang mogelijk blijven fietsen. Maar wanneer je wat ouder wordt, kun je ervaren dat het verkeer drukker en ingewikkelder wordt. Ook fysiek gaan de jaren tellen. Hoe ga je daarmee om? Wat zijn mogelijke oplossingen?

Veilig Verkeer Nederland, de gemeente Dongen en SWOD nodigen u graag uit voor Het Nieuwe Fietsen. U bent onze gast in deze positieve, gezellige workshop waar we in gesprek gaan over fietsen. Het is heel anders dan een traditionele fietscursus. Wel delen we elkaars ervaringen en u krijgt tips over uw eigen veiligheid en hoe u daar zelf iets aan kunt doen. Aan de hand van stellingen, feiten en filmpjes komen allerlei onderwerpen aan de orde, zoals:

  • Voertuigen die we tegenkomen op het fietspad
  • U en de ander in het verkeer
  • Vitaal op de fiets
  • Een veilige fiets

Waarom een workshop over fietsen?
Hoewel wij in Nederland al van jongs af aan fietservaring opdoen, zien we de ongeval cijfers met fietsers stijgen. Seniore fietsers zijn daar relatief vaak slachtoffer van. Niet omdat zij onveiliger fietsen, maar omdat een ongeval voor hen ernstiger gevolgen heeft dan voor jonge fietsers.

Wanneer en waar?
Bij voldoende deelnemers vindt de workshop plaats in de Cammeleur op 13 augustus en start om 13.30 uur. De workshop duurt 2,5 uur inclusief een pauze. Er is ruimte voor 12 tot 20 deelnemers. Indien deze workshop snel vol is, is er een mogelijkheid om een tweede workshop in te plannen.

Indien u wenst deel te nemen verzoeken we u voor 7 augustus 2020 uw persoonsgegevens te mailen naar [email protected]

Reacties