Later deze week stijgt het kwik naar 30 graden

Foto: Pixabay License/FotografieLink

Voor het eerst in deze zomervakantie is er op vrijdag en zaterdag een serieuze kans op een tropische dag met regionaal 30 graden. Maar waarschijnlijk is de hitte van korte duur, zo laat Weeronline weten.

Tropische temperaturen
De website weeronline.nl voorspelt vanaf vrijdag enkele dagen met tropische temperaturen van 30 graden of meer. Op dinsdag geeft het weer nog een mix van zon en wolkenvelden en woensdag is de minst warme dag van de week voorspeld. Donderdag schijnt de zon al flink, maar is er ook sluierbewolking. Het wordt dan zomers warm met temperaturen van 25 to 27 graden. Op vrijdag wordt het een stuk warmer en stijgt het kwik lokaal tot boven de 30 graden.

Zomers weekend
Ook in het weekend blijft het zomers weer. Zaterdag is wederom een warme dag met temperaturen rond de 30 graden. De wind draait in de loop van de dag en daardoor wordt er minder warme lucht aangevoerd. Zondag wordt het met 25 graden nog steeds aangenaam zomerweer. Volgende week laat weer vrij normaal zomerweer zien met een mix van zon, wolken en enkele buien. De temperatuur stijgt daarbij naar hele normale waarden voor de tijd van het jaar van 21-24 graden.

Reacties