Alfons van den Hoek voltooit zijn uitdaging: 200 km lopen voor Alzheimer Nederland.

Foto:

In de derde week van juli wordt normaal gesproken de Nijmeegse Vierdaagse gelopen. Door de Corona maatregelen is deze Vierdaagse van 2020 afgelast. Hiervoor in de plaats werd wel een Alternatieve Vierdaagse georganiseerd.

De grote hoibbey van Alfons van den Hoek  is wandelen. De Vierdaagse van Nijmegen heeft Alfons echter nog nooit gelopen maar wel altijd al als een uitdaging gezien. Hij zag dat je Alternatieve Vierdaagse als ‘sponsorloop’ voor Alzheimer kon lopen.

Vorig jaar werd bij Carien (de zus van Alfons) op 55 jarige leeftijd de diagnose Alzheimer gesteld. Als op zo’n jonge leeftijd Alzheimer in je leven komt, veranderen je leven en je toekomst ingrijpend. Alfons heeft veel bewondering voor de manier waarop Carien er mee omgaat en wilde op zijn beurt graag een bijdrage leveren aan een toekomst met Alzheimer. Helaas is deze ziekte (nog) niet te genezen en daar wil hij graag iets aan doen. Hij vond het fijn om het nuttige met het aangename te combineren en ging vier dagen 50 km per dag wandelen om geld in te zamelen voor Alzheimer Nederland zodat er meer onderzoek gedaan kan worden naar deze verschrikkelijke ziekte.

Nu hij de 200 km volbracht heeft kijkt hij terug op een paar mooie intensieve weken die voor een groot deel in het teken stonden van Alzheimer.
Op de zondagen voor deze Vierdaagse heeft hij een paar prachtige wandelingen van 50 km gemaakt als voorbereiding. Via zijn sociale netwerk heeft hij zijn actie bij familie, vrienden, bedrijfsrelaties en vele facebook volgers onder de aandacht gebracht. Alfons had als route een deel van het Pieterpad uitgekozen. Hij had er ooit al 1 etappe van gelopen en ging nu verder waar hij toen gestopt was. Op dinsdag 21 juli begon hij in Winsum (net boven Groningen) en vrijdag 24 juli is hij na ruim 200 km Pieterpad in Holten gestopt.

Korte verslagen met prachtige foto’s van de 4 wandeldagen zijn te zien op de Facebookpagina van Alfons van den Hoek https://www.facebook.com/alfons.vandenhoek Alfons heeft heel veel steun gehad aan de vele positieve berichtjes van al die mensen die op de hoogte waren van zijn actie.  De sponsoractie ging alle verwachtingen te boven.  Nog voor dat hij 1 km van zijn uitdaging had gelopen stond de teller al boven de € 6.500,- en daar is tijdens en na de Vierdaagse nog ruim € 2.000,- bijgekomen. Het is een enorm succes geworden!

Alfons houdt zijn actiepagina nog even in de ‘lucht’ zodat mensen die nog willen doneren daar de mogelijkheid toe hebben.
Zijn actiepagina is: https://sportieveacties.inactievooralzheimer.nl/actie/alfons-van-den-hoek

Reacties