Trend van 2020: Vintage vloerkleden

Foto:

Advertorial Je ziet ze overal, In bladen, op tv, bij vrienden en familie thuis. Die gave oude vintage vloerkleden van Rozenkelim.nl. Oude kleden zijn weer helemaal hip en passen overal in het interieur.

In alle kleuren en stijlen.
Het leuke aan vintage tapijten is dat ze beschikbaar zijn in alle kleuren, stijlen en ze zijn in verschillen de maten gemaakt. Dus welk kleed is jouw favoriet? Ons voorkeur gaat dit seizoen uit naar authentiek vintage vloerkleed! Een vintage kleed is hedendaags, maar toch authentiek. Daarnaast, zijn ze duurzaam, omdat ze handgemaakt zijn van natuurlijke materialen die lang meegaan. Alle authentieke vintage vloerkleden, welke Rozenkelim in haar collectie heeft, zijn handgeknoopt van 100 procent wol. De oude tapijten hebben allemaal ergens in huis gelegen en gaan bij Rozenkelim een tweede leven tegemoet, uiteraard na een grondige reiniging, scheerbeurt en, indien nodig, een vakkundig reparatie.

Waar komt het authentiek kleed vandaan?
Zover het bekend is, komt het eerste kleed uit het voormalig Perzië, in Armenië welteverstaan. Het eerste vloerkleed is daar gevonden, wat dus stamt uit ongeveer het jaar 500 V.C. Wij, in Europa, hebben pas kennis gemaakt met een tapijt in het 11de eeuw. Deze vloerkleden werden toentertijd meegenomen uit Perzië, door kruisvaarders uit Europa. Vanwege de typische details van een Perzisch tapijt zoals; de mix van wol met zijde en minuscule met nauwkeurige details werd dit kleed als ware luxeproduct gezien. Een leuk weetje, is dat het vloerkleed eerst aan de muur werd gehangen, omdat het simpelweg te zonde was om op een kleed te lopen.

Authentiek kleed in het interieur van nu
Vaak wordt er gedacht dat een vintage kleed, oubollig staat in een hedendaags interieur. Maar niets is minder waar, want het zorgt er juist voor dat het alle elementen binnen het interieur met elkaar verbindt. Voor elk interieur is er wel een bepaald vloerkleed te vinden, aangezien ze in alle kleuren en maten te krijgen zijn. Daarnaast is het tegenwoordig bij Rozenkelim mogelijk om d.m.v. een app, een bepaald kleed in je eigen huiskamer te bezichtigen. Dat is toch geweldig? Bekijk alle vintage vloerkleden van Rozenkelim op www.Rozenkelim.nl 

Reacties