Bieslant Nieuws van kinderen van basisschool De Wegwijzer

Foto:

Bent u al eens in ’t Bieslant in ’s Gravenmoer geweest? Het is een mooi stukje natuur dat mede door de kinderen van De Wegwijzer is aangelegd. Fiets er gerust eens heen. ’t Bieslant ligt aan het eind van de Wielstraat, net voordat u ’s Gravenmoer uit fietst richting Waspik.

De kinderen van De Wegwijzer vonden het fijn dat ze de laatste weken voor de vakantie weer in “hun” Bieslant aan de slag konden. Behalve insecten en andere beestjes bestuderen, hebben ze gewerkt in hun bloemenlint. Het ziet er weer fleurig uit. Vlinders en andere insecten hebben het alweer ontdekt. In de Idylle, die ze samen met de Vlinderstichting ingezaaid hebben, hebben ook al een aantal bloemen gebloeid. Het hele stuk gaat nu gemaaid worden door de gemeente, om zaden die nog niet ontkiemd zijn ook een kans te geven. Van de vogelkastjes aan de bomen zijn er drie bewoond geweest. Twee door koolmezen en één door ringmussen. De broedresultaten zijn door mensen van de vogelwerkgroep van natuurvereniging Ken en Geniet, naar Sovon gestuurd.

In de zwaluwtil zijn dit jaar geen huiszwaluwen komen broeden. Er komen al wel weer zwaluwen in de woonwijken, dus misschien ontdekken ze volgend jaar onze til. Omdat er steeds minder insecten zijn, het voedsel voor de zwaluwen, gaat het ook met deze vogels niet zo goed. In ons insectenhotel hebben weer veel insecten een plekje gevonden. Verder hebben we heel wat werk verricht in ‘t Biesbos ons Tiny Forest, dat we met het IVN aangeplant hebben. Al met al was het weer een fijn natuurjaar! Tijdens de zomervakantie zullen de kinderen ook het onkruid weghalen in ’t Bieslant.

Reacties