De Bunte Vastgoed presenteert plannen voor ‘De Post en de Nijverheid’

Foto: De Bunte Vastgoed/CIER ARCHITECTEN

Vandaag is de website online gegaan waarop De Bunte Vastgoed de plannen presenteert voor herontwikkeling van Hoge Ham 138-142, de plek waar nu het pand van Kruidengilde Beex, het winkelpand van Scapino en het oude postkantoor zich bevinden. Architectenbureau CIER ARCHITECTEN uit Dongen gaf invulling aan het project.

In de plannen worden op die locatie appartementen en commerciële ruimtes gebouwd onder de welluidende naam ‘De Post en de Nijverheid’, een plan dat door het College van B&W enthousiast is ontvangen. In het plan worden de panden van Scapino en het oude postkantoor gesloopt. Daarvoor komen op de begane grond nieuwe commerciële ruimtes terug met daarboven appartementen. Het pand van het voormalige Kruidengilde Beex wordt niet gesloopt , maar in de nieuwe ontwikkeling opgenomen. In het gebied aan de achterkant van deze drie panden komt een nieuw appartementengebouw met de naam ‘De Nijverheid’ met zo’n 20 wooneenheden. Het duurt nog wel even voordat met de bouw begonnen wordt, want de plannen zijn nog in een pril stadium en er komt eerst nog een uitgebreide informatie- en communicatieprocedure.

Bekijk de video met een impressie van de plannen hieronder

Op de nieuwe projectwebsite beschrijft De Bunte Vastgoed de huidige situatie op deze plek in het centrum van Dongen. “De voormalige Kruidenwinkel van de familie Beex staat al enige tijd leeg. Deze winkel-/woonruimte heeft wat ons betreft echter voldoende kwaliteit en uitstraling om te blijven staan. De winkelruimte waar op dit moment de Scapino huurt is echter sterk verouderd en heeft minder uitstraling en kwaliteit dan de overige gebouwen aan de Hoge Ham. Dit geldt ook voor het naastgelegen oude postkantoor dat al geruime tijd leeg staat. De steeg tussen het oude postkantoor en de juwelier is vanwege het leegstaande postkantoor geen prettige verbinding tussen de Hoge Ham en de parkeervoorzieningen aan de Dr. Willem Dreeslaan, het Looiershof en het Wilhelminaplein. De percelen aan de Hoge Ham reiken helemaal tot de Dr. Willem Dreeslaan. Aan deze zijde is sprake van een rommelig beeld bestaande uit de achterkanten van de bebouwing aan de Hoge Ham met voorzieningen voor laden en lossen, parkeren, hekwerken, bergingen en afvalcontainers. De gemeente heeft onlangs besloten de parkeerterreinen en groenvoorzieningen bij de Dr. Willem Dreeslaan, het Looiershof en het Wilhelminaplein opnieuw in te richten en aan te leggen. De achterzijde van de gebouwen aan de Hoge Ham is ter plaatse van de Dr. Willem Dreeslaan voor veel mensen een doorn in het oog.Bij de ontwikkeling van deze locatie hebben wij daar rekening mee gehouden” aldus De Bunte Vastgoed.

Een impressie van De Nijverheid (De Bunte Vastgoed/CIER ARCHITECTEN)

Centrum knapt op
Het College juicht de plannen in ieder geval van harte toe. Er komen weer meer woningen in het centrum, iets waar veel vraag naar is. ‘Dat blijkt wel uit de vlotte verkoop van recente woningbouwprojecten in het centrum’, zo laat het College weten. Bovendien knapt het centrum er flink van op, vindt het College, want ‘het postkantoor staat al jaren bekend als één van de “lelijkste plekken” in het Dongense centrum’. En ook de Dr. Willem Dreeslaan krijgt een flinke kwaliteitsimpuls door de bouw van een mooi appartementengebouw. Het pand Hoge Ham 138 (oude kruidengilde Beex) blijft behouden en wordt bij de ontwikkeling betrokken. Om de plannen mogelijk te maken moet wel het bestemmingsplan gewijzigd worden en daar moet uiteindelijk de gemeenteraad zijn goedkeuring aan geven.

Informatie
De Bunte Vastgoed vindt een ‘open informatie- en communicatieproces met de omwonenden belangrijk. Inmiddels hebben omwonenden een brief over het plan ontvangen. Vanaf vandaag is voor iedereen de informatie beschikbaar via de website https://www.depostendenijverheid.nl. Op deze website is een online presentatie te zien en verschillende onderdelen van het voorlopig ontwerp, zoals de situatie, plattegronden, doorsnede en impressies. Ook kunt u in een vragenformulier op deze website uw eventuele vragen invullen over deze plannen. Op zaterdag 11 juli is er in de Cammeleur een informatiebijeenkomst, maar daarvoor moet je je aanmelden. Dit in verband met de coronamaatregelen.

Beeldmateriaal: De Bunte Vastgoed/CIER ARCHITECTEN

 

 

Reacties