Wonen in een cultuurhistorische parel in hartje Dongen: ‘De Pastorie’

Foto:

De Dongense projectontwikkelaar Publieke Werken heeft het initiatief genomen om de Sint Josephpastorie uit 1907 te verbouwen tot zeven luxe appartementen. Een waardevol historisch monument dat wordt verbouwd en toekomstbestendig is. Onlangs is de aannemer begonnen om in het pand ruimte te maken voor de nieuwe indeling. dongen.nieuws.nl houdt de lezer de komende maanden op de hoogte van de grootscheepse verbouwing van dit prachtige pand.

Een impressie van de nieuwe situatie

 

Deel 1: De sloop
Voordat de nieuwe bewoners hun intrek kunnen nemen in de zeven luxe appartementen in de voormalige Sint Josephpastorie moeten er nog bergen werk verzet worden. Een voorzichtige schatting van de opleverdatum gaat richting de zomer van 2021. Onlangs is men begonnen met het slopen van de binnenzijde van het pand. Eric van den Bosch van Publieke Werken geeft uitleg bij de plannen. “De Sint Josephpastorie is een karakteristiek pand op een prachtige woonplek midden in Dongen. We gaan hier zeven appartementen realiseren die iedere hun eigen identiteit hebben. Wat ze wel allemaal gemeen hebben is dat ze op de best mogelijk zichtlocatie staan in het dorp en dat bij de verbouwing gebruik gemaakt wordt van de waardes die in het gebouw zitten, er wordt verbouwd met respect voor het oorspronkelijke gebouw.”

“De appartementen krijgen ook allemaal veel daglicht en enkele ouderwets hoge plafonds, gecombineerd met moderne luxe én energielabel A” vervolgt Eric. “Bij ieder appartement is bewust gedacht aan grote buitenruimtes. Dat kan, afhankelijk van de verdieping een tuin, een terras of een balkon zijn. Ieder appartement heeft een eigen parkeerruimte en het bijzondere is, dat er indien gewenst voorzieningen zijn voor het opladen van een elektrische auto. In de grote fietsenberging kunnen elektrische fietsen opgeladen worden. Zowel het laadpunt van de auto als de fietsen zijn per appartement aangelegd zodat men het eigen verbruik volledig inzichtelijk heeft.”

De karakteristieke achterzijde van de pastorie krijgt een flinke facelift

Een groot deel van de appartementen in de Sint Josephpastorie heeft al een nieuwe eigenaar. Er zijn nog twee appartementen beschikbaar, waaronder de loft-verdieping waar je vanuit de loggia een prachtig uitzicht hebt over Dongen en natuurlijk ook uitkijkt op de torenspits van de oude Sint Josephkerk die op de hoek Hoge Ham-Sint Josephstraat nog staat te pronken.
Op de website https://www.publieke-werken.nl/projecten/pastorie is meer informatie te vinden en zijn ook meerdere impressies te zien van de nieuwe appartementen. Mocht u interesse hebben in een van de nog beschikbare appartementen dan kunt u mailen naar de makelaar [email protected] of bellen naar Van den Bosch Makelaars 0162-321616.

Reacties