Hypnose….onbekend, maakt onbemind!

Foto:

Advertorial Mindfullnes is een bekende en veel beoefende manier om te ontspannen. Veel mensen zijn enthousiast over de resultaten van mindfullnes. Waarom is hypnose dan eng? Marjolein Gerritsen geeft uitleg.

“Er zijn veel vooroordelen over hypnose” zegt Marjolein Gerritsen. “Je verliest je controle! Een hypnotiseur kan jou van alles laten doen, wat hij/zij wil! Stel nou dat je er niet meer “uit “kunt komen! Hypnose is paranormaal. Hypnose is echter niet meer of minder als een snelle en heel effectieve manier om diep te kunnen ontspannen. Je bent niet bewusteloos, alleen diep ontspannen, vandaar dat je ook alles kunt horen, ruiken enz.”

“Deze ontspanning is vele malen dieper dan mindfullnes. Dit heeft als voordeel dat er positieve input in jouw onderbewuste brein kan worden gegeven door de hypnotherapeut.” vervolgt Marjolein. ” Die positieve input helpt jou, om eerder opgedane nare ervaringen/trauma’s en angsten dusdanig te verwerken dat je er geen of in ieder geval heel veel minder last van hebt. Iedereen maakt in zijn leven nare dingen mee. De een wat meer of ernstiger als de ander. Dat geldt ook voor de verwerking van deze gebeurtenissen. De ene persoon stapt er makkelijker overheen als de ander. Daar kun je zelf niets aan doen. In jouw onderbewuste wordt alles wat je ooit hebt meegemaakt opgeslagen. Alle goede maar ook alle nare ervaringen.”

“Zie je onderbewuste maar als een harde schijf. Dit zorgt voor leuke herinneringen, maar ook voor angst en angst gevoelens. Veel mensen zijn zich niet bewust waar een naar, onbestendig gevoel of angst vandaan komt. Dat maakt dan ook, dat je er vaak zelf niets aan kunt veranderen, anders had je dat al lang gedaan! Een goede hypnotherapeut gaat, samen met jou, op zoek naar die nare ervaring. In hypnose kun je de nare ervaring niet ongedaan maken, maar je kunt het wel ontdoen van de negatieve invloed die het gebeuren op jou heeft gehad. Voorbeeld: Als klein kind ben je ooit heel erg bang geweest. Een verstopplekje waarvan je dacht niet meer uit te kunnen. Een broertje of zusje die de deur dicht hield, zodat jij er niet meer uit kon. Dikke paniek! Het kan er voor zorgen, dat je heel bang bent geworden van de gedachte ergens niet uit te kunnen.”

Zo ontstaat volgens Marjolein Gerritsen bijvoorbeeld claustrofobie, vliegangst en angst in het donker. “De angstreactie is een reflex en die kun je nooit onderdrukken.Reflexen zijn niet beheersbaar. Met hypnose kun je het onderbewuste leren dat er geen angst reactie hoeft te komen. Je bent er destijds gezond en wel uitgekomen. Dit systeem is toepasbaar op bijna alle nare dingen die er ooit zijn gebeurd. Zelfs als je niet weet waar het vandaan komt. Het gebeurde gaat niet weg, maar wel de angst reflex. Wat een verademing!”

Wil je meer weten, heb je nog vragen of zou je een afspraak willen maken? Bel naar Marjolein Gerritsen op 06-54798942 of mail naar [email protected] Wist je dat er voor zwangeren een prachtige training is die er voor kan zorgen dat je heel relaxed en daardoor zo natuurlijk mogelijk kunt bevallen?

Reacties