Dongen neemt op indrukwekkende wijze afscheid van Walter de Bruijne

Vanochtend nam Dongen afscheid van Walter de Bruijne, die afgelopen woensdag overleed. In verband met de coronamaatregelen werd het een ander afscheid dan gebruikelijk.

Vele honderden Dongenaren kwamen deze ochtend naar de Weide, de straat waar Walter woonde. Daar vormden zij een erehaag voor de stoet, die voorafgegaan werd  door de motorvrienden van Walter. Onder de tonen van het Peejenlied  en onder begeleiding van applaus van de vele aanwezigen verliet Walter ‘zijn’ Dongen. Daarvoor had een koperkwintet een bijzonder arrangement van de carnavalshits van Walter ten gehore gebracht.

De afscheidsdienst in het crematorium was daarna via een livestream op internet te volgen. Ook van die mogelijkheid maakten vele Dongenaren gebruik. Diverse sprekers uit familie- en vriendenkring keken op indrukwekkende wijze terug op het leven van Walter.

Walter is niet meer en laat in Dongen een leegte achter bij familie, vrienden en vele verenigingen en evenementen waarvoor hij actief was. Gelukkig heeft Dongen vandaag ondanks de coronaperikelen  toch op een waardige manier afscheid kunnen nemen van Walter de Bruijne.

Foto Margreet van Bergen

Reacties