Selectie VV Dongen komend seizoen bekend

Foto:

“Wij starten 16 juli met de voorbereidingen,” vertelt VV Dongen trainer Osman Erbas. Ook ligt het conceptprogramma klaar. Maar nog steeds is onduidelijk wanneer de competitie in de landelijke 2e en 3e divisie gaat beginnen.

Wim IJpelaar, voorzitter TC, kon in zijn openingswoord richting selectiespelers, technische staf en begeleiding niet concreet vertellen wanneer het seizoen dan wel van start kan gaan. ,,Wij als Dongen wilden met 16 ploegen doorgaan. Vanwege het drukke programma met 18 verenigingen hebben wij weinig uitwijkmogelijkheden als er ingehaald moet gaan worden.” De KNVB heeft toch gekozen voor een 3e divisie met 18 ploegen. Nieuwe tegenstanders zijn: Unitas (Gorinchem), Hollandia (Hoorn) en JOS uit Watergraafsmeer.

,,De KNVB heeft een drietal scenario’s in petto als het over aanvang voetballen gaat. 1 september, 1 of 25 oktober of in het slechtste geval: 1 januari. In dit laatste geval wordt het dan een halve competitie. Daar zijn wij dus niet blij mee,” merkte Wim IJpelaar op. Allemaal onzekerheden voor de technische staf die toch aan de slag wil na 16 juli.

Vier nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd.
Osman Erbas liet de afgelopen competitie nog even de revue passeren. ,,Na een stroef begin met veel verloren wedstrijden, keerde het tij en begonnen wij aan een opmars richting de top twee. Weliswaar virtueel, maar ik had wel eens willen meemaken als we gewoon door hadden kunnen voetballen.”
Met het aantrekken van een viertal nieuwe spelers heeft de Dongen trainer een enorm vertrouwen in zijn huidige selectie. Op de vraag waar hij het komend seizoen denkt te eindigen is zijn antwoord kort en bondig: ,,Tussen plaats 1 en 5.” Nieuw is in de spits, overgekomen van UNA, Sil van Herwijnen. ,,Hij moet de kansen die wij het vorig seizoen hebben laten liggen gaan verzilveren. Daar heb ik vertrouwen in,” merkt Erbas op. Linkspoot Pieter Jan Scheerlinck (voorheen Turnhout) kan de gehele linkervleugel bestrijken. Mauritsio Helstone komt over van het Amsterdamse AFC en is sinds kort in Rijen bij zijn vriendin gaan wonen.

Keeper Sandro van Kuijck is met zijn 21 jaar de jongste van dit viertal. Hij heeft, zoals hij zelf zegt, leren voetballen in Brazilië. ,,Op een klein veldje.” Daarna is hij naar Panama verhuisd waar hij tijdens zijn schoolperiode in een academisch team heeft gespeeld. Op 15-jarige leeftijd verkaste hij naar Amerika waar hij in Boston bij de FC Blazers speelde. ,,Vier jaar in het universiteitsteam, waarna ik ben overgestapt naar Boston City FC. De afgelopen twee seizoenen heb ik het eerste jaar in onder 23 gespeeld, daarna vorig seizoen 5 wedstrijden in het eerste elftal mee mogen doen.”

Afscheid van vier personen.
,,Normaal nemen wij in Dongen tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen afscheid van vertrekkende spelers en eventuele stafleden. Dit seizoen was deze competitie ineens over en uit. Dus gaan we afscheid nemen van drie spelers en de keeperstrainer aan het begin van het nieuwe seizoen. Nieuwe keeperstrainer is Rob Roovers. Een jongen die Dongen kent als geen ander.” Hiermee sloot Wim IJpelaar de bijeenkomst af.

Reacties