Welke regels zijn er voor een vakantie in eigen land?

Foto: Pixabay License/congerdesign
Sinds deze week is het gemeenschappelijke sanitair op vakantieparken en campings weer geopend. Welke regels zijn er voor vakantie in eigen land?

Geen beperkingen
Waarschijnlijk had je voor deze zomer andere vakantieplannen, maar dit jaar kiezen veel landgenoten ervoor om de vakantie in eigen land door te brengen. Er zijn geen beperkingen opgelegd door de Rijksoverheid voor reizen binnen Nederland. Toch is het van belang om de gezondheid en veiligheid wel in het oog te houden. Probeer drukte te vermijden en blijf je aan de basisregels van het RIVM te houden, zoals 1,5 meter afstand houden en de hygiƫneregels. Mits zij gezond zijn kunnen buitenlandse toeristen uit landen waar wij heen kunnen, ook gewoon reizen binnen Nederland.

Dagtripjes maken
Het openbaar vervoer is nog steeds alleen voor noodzakelijk reizen. Een dagtripje, zoals een bezoek aan een museum of dierentuin, is geen noodzakelijke reis. Probeer daarom op een andere manier naar jouw bestemming te komen door met eigen vervoer te reizen. Zo kun je op bijvoorbeeld de fiets naar musea in de buurt. Mocht je naar de Waddeneilanden willen gaan, houd er dan rekening mee dat het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht is op de veerboten voor iedereen van 13 jaar en ouder.

Gemeenschappelijk sanitair
Vanaf 15 juni 2020 mag het gemeenschappelijk sanitair op vakantieparken en campings weer open onder bepaalde voorwaarden. Ook. mogen meerdere gezinnen weer van een vakantiehuis gebruik maken. De mensen die niet tot hetzelfde huishouden horen moeten wel 1,5 meter afstand houden, ook binnen in het vakantiehuis. Ook moeten zij toegang tot eigen sanitair hebben. Veel hotels, vakantieparken en campings hebben op hun website informatie staan over de manier waarop zij omgaan met de gevolgen van het coronavirus. Check deze informatie voor vertrek, zodat je weet waar je aan toe bent. Kijk op de onderstaande website voor meer informatie en de meest actuele situatie over vakantie in eigen land.

Reacties