De Dongense Bierschuur is een blijvertje

Foto:

Advertorial Een paar weken geleden schreven we al over ‘De Dongense Bierschuur’, een initiatief van Drankenhandel Rovin, en in eerste instantie bedoeld om  de voorraden weg te werken die er vanwege het stilvallen van de afzet bij de Brabantse horeca ontstonden. Het concept bleek zo’n groot succes dat De Dongense Bierschuur nu een permanent karakter krijgt.

Eigenaar en bierkenner Albert Schuermans vertelt: “Een heel groot deel van onze klanten bestaat uit horeca in Midden- en West Babant.. Wegens de coronacrisis waren alle cafe’s en restaurants wekenlang gesloten. Dat betekende dat we daar niets konden leveren, terwijl we wel een enorme voorraad speciaalbieren hadden. Een hele uitdaging dus. Daarom besloten we om het achterste deel van Rovin om te bouwen tot ‘De Dongense Bierschuur’.

En dat heeft Albert Schuermans gemerkt! Vanaf de eerste dag was De Dongense Bierschuur een groot succes. “Vele Dongenaren kwamen langs en gingen met heerlijke speciaalbieren weer de deur uit” aldus bierkenner Schuermans, die merkte dat de aanloop van klanten ook in de tijd daarna gewoon door bleef gaan. “Er raakten zelfs bieren uitverkocht en toen hebben we besloten om De Dongense Bierschuur een permanent karakter te geven. Dat is nu dus het geval. Je ziet iedere keer als je hier komt wel weer wat nieuwe specialiteiten staan, want we hebben nu meer artikelen van meer brouwerijen en regelmatig wisselingen in het assortiment. ”

De Dongense Bierschuur heeft een voorraad van zo’n 800 verschillende bieren.  “We vullen regelmatig aan met andere biersoorten als er eentje uitverkocht is” aldus Albert Schuermans, Het assortiment is gigantisch: witbieren, blonde bieren, dubbels, fruitbieren, IPA’s, tripels…noem maar op. Namen als Toeback, Kees en Big Belly maken de bezoeker nieuwsgierig. Daarnaast zijn er ook speciale eenmalige brouwsels. “En dat allemaal ook nog eens voor mooie prijzen.” aldus Albert. “Je hoeft helemaal niet meer naar België te rijden voor een bijzonder biertje, qua assortiment en qua prijs zit je bij ‘De Dongense Bierschuur’ veel beter. De Dongense Bierschuur is gevestigd achter Drankenhandel Rovin aan de Wilhelminstraat 79-A en is geopend van maandag tot en met zaterdag.

Introductie actie: Win een biercruise op de Biesbosch
Ter gelegenheid van de permanente opening van De Dongense Bierschuur heeft Rovin een speciale actie in petto voor alle bierliefhebbers en levensgenieters. “Zie jij jezelf al dobberen door de Bieschbosch op een minicruise, geheel verzorgd met hapjes en natuurlijk de lekkerste bieren? Ter ere van de lancering van de nieuwe social media pagina’s  van ‘De Dongense Bierschuur” geeft Rovin deze ultieme beleving weg aan de winnaar of winnares en twee vrienden.

Hoe maak je kans?

  • Volg De Dongense Bierschuur op Facbook én @dedongensebierschuur op Instagram
  • Tag twee vrienden of vriendinnen die jij meeneemt op deze mini biercruise

Datum en tijd worden in overleg gepland. Op vrijdag 26 juni wordt de winnaar bekend gemaakt!

Reacties