Volckaert bezig met versoepeling coronamaatregelen

Foto: Pixabay License /Tumisu

Vanaf 25 mei geldt er een versoepeling van de bezoekregeling voor alle verpleeghuizen die aan de voorwaarden voldoen. Onder strikte voorwaarden is één vaste bezoeker per cliënt toegestaan.  De versoepelde bezoekregeling is binnen Volckaert geëvalueerd. Dinsdag 9 juni  is een besluit genomen over verdere versoepeling van deze regeling.

Bezoek
De vaste bezoeker per cliënt mag maximaal 3 momenten per week op bezoek komen, gedurende maximaal 2 uur per keer.

Wandelen
Cliënten die zelfstandig (instrueerbaar) zijn, kunnen zelfstandig gaan wandelen.  Cliënten die niet zelfstandig kunnen wandelen, kunnen gaan wandelen onder begeleiding. Dit kan een zorgmedewerker zijn, maar ook de vaste bezoeker.  Voor het buiten wandelen geldt dat zowel cliënt als begeleider alle maatregelen in acht nemen (hygiëne, 1,5 meter afstand tot anderen, het vermijden van drukke plekken (bijv. een supermarkt)). De teams zijn momenteel bezig om de verdere versoepelingen vorm te geven. De vaste bezoeker wordt hier door de afdeling over geïnformeerd.

Vanaf 15 juni verwacht Volckaert een volgende stap te kunnen zetten. met betrekking tot de versoepeling  en zijn twee vaste bezoekers per cliënt welkom.

In verband met mogelijk contactonderzoek bij verdenking / besmetting is de 1e vaste bezoeker verantwoordelijk voor het ‘aanwijzen’ van de 2e vaste bezoeker (i.o.m. de cliënt). Bezoek kan om de beurt plaatsvinden of met de 2 vaste bezoekers tegelijk (met 1,5 meter afstand). De frequentie blijft maximaal driemaal (gedurende maximaal 2 uur) per cliënt.

“Deze versoepeling is een positieve stap. Wij vragen iedereen om verstandig met de verruiming van de maatregelen om te gaan.” aldus Volckaert. “We monitoren wat de ontwikkelingen en consequenties zijn van de bezoekregeling. Bij een eventuele verdenking / besmetting stoppen deze regelingen per direct en geldt dat de locatie/afdeling weer dicht gaat voor bezoek.”

Huidige stand van zaken COVID-19 positief geteste cliënten bij Volckaert
Er is momenteel 1 zieke cliënt binnen Volckaert. Dit betreft een cliënt op locatie Dongepark. Afdeling Lavendelhof is daarom gesloten voor bezoek.

 

Reacties