Weeronline voorspelt een droge en warme zomervakantie in Nederland

Foto: Pixabay License/Free Photos

Volgens de weerwebsite Weeronline.nl kan iedereen die deze zomer in Nederland blijft tijdens de zomervakantie rekenen op Zui-Europees weer.

Vakantie in eigen land
Door het uitbreken van het coronavirus en alle regels daar omheen kiezen veel Nederlanders ervoor om in ons eigen lang vakantie te gaan vieren. En volgens Weeronline.nl kunnen ze ook dan rekenen op droog en warm zomerweer met hoge temperaturen en flink veel zon. Zo zullen in juli en augustus de droge dagen overheersen waarbij de wind meestal uit het Oosten komt. Dat levert zomerse en zonnige dagen op met temperaturen tussen de 25 en 30 graden.

Mogelijk hittegolven
Als de wind uit het zuidoosten komt bereikt de warme lucht uit het zuiden ons. Dan liggen er ook weer enkele tropische dagen in het vooruitzicht. Volgens Weeronline moeten we zelf rekening houden met een of meerdere hittegolven. De temperatuur kan dan oplopen tot maar liefst 40 graden. Die hitte kan deze zomer ook zorgen voor lokale regen of onweersbuien. Meteoroloog Jaco van Wezel van Weeronline.nl: “De verwachting voor de zomervakantie heeft veel overeenkomsten met het weer in de zomer van 2018. Toen kregen we te maken met langdurige zomerse warmte, ernstige droogte en enkele flinke hittepieken”.

Veel droogte
Het wordt deze zomer niet alleen maar stralend weer. Naar verwachting zal een enkele week wisselvallig kunnen verlopen door een frisse zeewind. Daardoor kunnen buien ontstaan en kan de temperatuur dalen naar 20 tot 25 graden. De voorspelde warme en regenloze dagen hebben grote gevolgen voor de droogte. Het warme weer zal het vocht uit de bodem laten verdampen en doordat er weinig regen valt wordt dat ook niet aangevuld. Hierdoor kan het droogteprobleem erger worden. Ook liggen er mislukte oogsten en natuurbranden op de loer. De enkele regen of onweersbui kan dan wel heftig zijn, maar zij zorgen zeker niet meteen voor een einde aan de droogte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen