Broodfonds: solidariteit in een nieuw jasje

Foto: Pixabay License/Tumisu

Het Broodfonds is een succes door heel Nederland. In zo’n collectief spreken zelfstandigen af om elkaar te steunen bij ziekte. Het is een sociaal vangnet voor en door ondernemers.

De Broodfondsen bestaan nu veertien jaar. Met landelijk al 580 groepen waar meer dan 26.500 ondernemers aan meedoen. Tilburg krijgt er een Broodfonds bij, na een speciale informatieavond op maandag 15 juni a.s. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd voor maximaal 30 gasten op 1,5 meter afstand van elkaar. De hygiƫne richtlijnen van het RIVM worden gevolgd.

Veel ondernemers hebben geen financieel vangnet als zij ziek worden. Als oplossing ontwikkelde een groep ondernemers het Broodfonds. In een Broodfonds kennen en vertrouwen de deelnemers elkaar. Iedereen die meedoet stort maandelijks een bedrag op een eigen rekening, wordt iemand ziek dan ontvangt diegene van iedereen een bedrag om van te leven.

Hoe het werkt
Het Broodfonds is er voor alle soorten ondernemers, zowel zzp’ers als zelfstandigen met een BV of VOF. De maximaal vijftig deelnemers leggen geld in op individuele rekeningen. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt, krijgt die van de anderen tijdelijk financiĆ«le steun.

BROODFONDS INFORMATIEAVOND TILBURG
De avond is voor mensen die een groep zoeken om bij aan te sluiten of zelf een Broodfonds willen starten. U krijgt uitleg en antwoord op vragen. Een kort filmpje met uitleg staat op de site www.broodfonds.nl

Datum: maandag 15 juni a.s.

tijdstip: (19.00 uur inloop) start 19.30 uur
locatie: Seats2Meet Tilburg Spoorzone, Burg. Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg

entree: aanmelden vooraf via de website

 

Reacties