CDA bezorgd over houtstapels aan Daniëlsweg

Foto: Pixabay License/Pexels

Het CDA maakt zich zorgen over de enorme hoeveelheden hout die opgestapeld liggen op een perceel aan de Daniëlsweg. In een eerdere raadsvergadering had het CDA hier ook al aandacht voor gevraagd.

De fractie kreeg toen te horen dat het perceel eigendom is van de gemeente en sinds juli vorig jaar verhuurd wordt aan een hoveniersbedrijf. ‘Die activiteiten zijn getoetst aan het bestemmingsplan en goedgekeurd. Het bedrijf is wel meldingsplichtig en staat voor dit jaar op de planning om integraal gecontroleerd te worden’, zo liet het College schriftelijk weten.

Door: Bernadette Klerx

Maar dat antwoord stelde CDA-fractievoorzitter Annemarie van Eenennaam nog niet helemaal gerust. Daarom kwam ze er donderdag in de raadsvergadering nog maar eens op terug. ‘Ik zou hier toch graag een hogere prioriteit aan geven en snell actie ondernemen, want er ligt hier veel hout en het is nu hartstikke droog. Als er brand uitbreekt, wie is er dan verantwoordelijk?

Wethouder Van Boxtel kon haar bijna op haar wenken bedienen. ‘Er is inmiddels een integrale controle geweest bij het bedrijf door de gemeente, de brandweer en de Omgevingdienst. Het rapport is net binnengekomen, maar ik heb het nog niet gelezen. Daar kom ik later bij u op terug.’  Dit stemde het CDA meer dan tevreden. ‘Bedankt voor het zo snel oppakken van de controle en wij willen graag op de hoogte blijven van de uitkomsten van dit onderzoek’.

Reacties