Energieloket Hart van Brabant in Dongen online

Foto: Pixabay License/KochNorbert

Met een aanvraag voor een online energiecoach opende wethouder René Jansen deze week het Energieloket Hart van Brabant in Dongen. Op www.energielokethartvanbrabant.nl/dongen kan iedereen terecht voor gratis tips over energie besparen.

Via een online verbinding voerde wethouder René Jansen een gesprek met energiecoach Jack de Groot van de coöperatie Energie Dongen. De energiecoach peilde de motivatie om aan energie besparing te doen. Vervolgens adviseerde hij op basis van de huidige staat van de woning onder andere een check op dakisolatie en warmtelekken op zolder. Wethouder Jansen concludeerde na afloop: “De aanvraag ging heel vlot. Energie besparen is prima mogelijk met verbetering van je wooncomfort. Ik wil het in één keer goed aanpakken, maar wel gefaseerd. Dankzij het gesprek weet ik waar ik het beste kan beginnen.”

Energieloket Hart van Brabant in Dongen
Gemeente Dongen, Energie Dongen en een aantal lokale bedrijven vormen samen de Lokale Alliantie Dongen Duurzaam (LADD). Deze alliantie ondersteunt het coöperatieve energieloket Hart van Brabant, dat woningbezitters van de aangesloten gemeenten ondersteunt in het besparen van energie. Het loket geeft informatie over energie besparen, biedt hulp van lokale energiecoaches van de energiecoöperaties en brengt lokale bedrijven in beeld die de energiebesparende maatregelen kunnen uitvoeren. Het is de bedoeling dat het energieloket ook fysiek open gaat in De Cammeleur. Als gevolg van de coronamaatregelen wordt de opening hiervan tot nader bericht opgeschoven.

Energiecoaches
De afgelopen tijd zijn in de gemeente Dongen energiecoaches opgeleid die inwoners helpen bij het kiezen van te nemen energiemaatregelen. Woningeigenaren kunnen bij het Energieloket een gesprek met een energiecoach aanvragen. Het Energieloket coördineert de bezoeken van energiecoaches. Dit kan via een beeldgesprek of op gepaste afstand thuis vanaf 1 juni 2020. Voor de huiseigenaar wordt een persoonlijk digitaal ‘HOOM-dossier’ beschikbaar gesteld. Daarin kan de bewoner zelf – eventueel met de energiecoach – de gegevens van de eigen woning invullen en bewaren. Het dossier is van belang bij het kiezen van de energiemaatregelen die de bewoner wenst.

Reacties