Gezellige, leerzame clinic bij DVVC

Foto:

Met lekker speelweer in het vooruitzicht verschijnen iets voor 10.00 uur kinderen met gespannen maar blije gezichten op het Sportpark Dongekant.

Een gezellige, leerzame clinic ligt in het verschiet en na ca. 2 maanden voetballoos en nog altijd wedstrijdloos is dit een hele fijne invlling voor de zaterdagmorgen. Zo’n 30 kinderen worden op het hoofdveld in 3 groepen verdeeld en beginnen eerst gezamenlijk aan een korte warming-up en waarna zij  door Nelson de Kok allerlei techniektruckjes krijgen voorgeschoteld.Vol overgave storten de kinderen zich op de oefeningen. Scharen, achter het standbeen langs, wat is nou de “truc” van het hooghouden? Kort en bonding wordt het uitgelegd en voorgedaan, en dan gaan de kids zelf aan de slag. Voor de een lijkt het al gesneden koek en de ander struikelt haast over zijn eigen benen, maar opgeven is geen optie en met soms kleine aanwijzingen vorderen de kids gestaag in de oefeningen.

Na de nodige, gezamenlijke, techniekoefeningen gaat het in roulatie verder met een op een aanval/verdediging, of partijtje, of bij Cees van Poppel voor de loopcoördinaties. De diverse pionnen en springhindernissen vormen een kleurrijk aanzicht en zijn in een viertal verschillende parcoursjes uitgezet. De kinderen hebben al snel door dat deze “hindernisbaan” wellicht niet heel lang is maar wel de nodige conditie vraagt. Korte, snelle aanzetten, links, rechts-zijwaartse bewegingen en het springen over de stokken vergt de nodige concentratie en finesse.

In het 1 op 1 duel gaat het er soms heftig aan toe. Soms sluw, soms op volle snelheid. Iedereen komt een keer tegenover elkaar te staan. Zo merk je dat je het een wel bij iemand kunt doen en dat dat bij een ander juist heel verkeerd in jouw nadeel uitpakt. Beoordelen van de situatie is hier dus op zijn plaats en een gemeengoed truckje proberen werkt niet echt.

Vanaf de Kanaaldijk en achter de hekken kijken ouders, met telefoon voor foto’s en filmpjes in de aanslag, naar de verrichtingen van hun kinderen. Dat voelt wel een beetje vreemd. Zo dichtbij en toch zo ver weg. Met thermoskannen koffie en thee en een hoeveelheid bekertjes wordt door een paar DVVC-mensen een hospitality rondje gemaakt. Met een bakje troost of een fruitig theetje is het onder lommerijke bomen of in het zonnetje bijna zo goed toeven als direct langs de lijn.

Of de kinderen de ouders langs de lijn missen is de vraag. Die zijn alleen maar zeer geconcentreerd bezig met de voetbalopdrachten.
Op het andere veld krijgen vier keepers apart oefeningen. De sluitposten van de teams worden getraind op tweezijdigheid. Immers vliegen de ballen ze zowel links als rechts om de oren. Hoog of laag, van ver of dichtbij, op elke aanval op het doel dien je repliek te (kunnen) geven. Er wordt hard gewerkt en goed naar elkaar gekeken. Ook daar leer je van.

Een stukje verderop wordt de snelheid en krachtexplosie van de kinderen gemeten. De spurt vooruit, de stappen links- en rechtszijwaarts dat kan in volle vaart. Achteruit is toch net wat lastiger, maar iedereen blijft overeind en de tijden ontlopen elkaar niet zo heel veel. De trainer laat zich ook verleiden en is nu wel verplicht een goede tijd neer te zetten. Dat doet hij dan ook, al vinden de kinderen dat er eigenlijk 1seconde bij moet omdat hij (ondanks zijn langere benen) toch net niet helemaal zijwaarts naar het geheel linkse pionnetje ging. Het ‘record’ is gezet en de kinderen vast van plan het een volgende training te gaan verbreken.

Als afsluiting worden nog enkele partijtjes gespeeld waarbij de mix van spelers bestaat uit kinderen van de DVVC Talent Academie en de sportievelingen die zich vandaag gestort hebben op de clinic. Voordat iedereen weer naar huis gaat, is er wederom, iets te drinken en mogen de kinderen een zak snoep in ontvangst nemen zodat ze onderweg naar huis, of later, even lekker kunnen smikkelen.

Wij vonden het super leuk zoveel enthousiaste kinderen te zien, en te horen, op de velden van ons Sportpark. We hopen dat jullie ook genoten hebben én we hopen volgend seizoen weer een mooi sportief seizoen te kunnen spelen en jullie dan tijdens de competitie, een toernooi of wederom een clinic opnieuw te treffen. Dank dat jullie er waren en tot een volgende keer. Heb jij deze clinic gemist maar wil je wel graag een keer komen voetballen, om sfeer te proeven, om te beleven of DVVC (of de Talent Academie) iets voor jou is? Of wil je kunnen meedoen in het kader van de door de regering opgestelde corona-maatregelen dat sporten voor iedereen, vooral nú, mogelijk moet zijn? Neem dan contact op met: [email protected] Ook tijdens deze bijzondere tijden ontvangen wij je graag.

Reacties