Brabantse vakantieganger wil naar Zeeland of Limburg, in plaats van Spanje of Zuid-Frankrijk

Foto: Pixabay License/272447

Ruim zes op de tien Nederlanders die deze zomer reisplannen naar het buitenland hadden, blijft vanwege het coronavirus nu thuis, of gaat vakantie vieren in eigen land. Bij vakantiegangers uit Zuid-Nederland staan de provincies Zeeland, Limburg en Noord-Brabant bovenaan op de wensenlijst.

Hun ideale vakantiebestemming ligt dus dicht bij huis. Dit blijkt uit een enquĂȘte van BungalowparkOverzicht.nl, waarbij ongeveer 1.200 Nederlandse vakantiegangers naar hun vakantieplannen voor dit jaar werd gevraagd.

Buitenlandse vakantieplannen geannuleerd
Liefst 44% van de ondervraagden past de vakantiebestemming aan van het buitenland naar eigen land, terwijl 19% dit jaar zelfs helemaal een streep zet door de plannen. Bijna 22% van de vakantiegangers twijfelt nog wat te doen en 15% is nog steeds van plan om de zomervakantie in het buitenland door te brengen.

Voorkeuren van vakantieliefhebbers verschillen sterk per regio
Mensen uit het zuiden van het land (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg) blijven tijdens een binnenlandse vakantie het liefst in de buurt. Zij reizen namelijk het liefst af naar provincies Zeeland (20%), Limburg (14%), Zeeland (13%). Ook Friesland en Overijssel staan hoog op de bucketlist van de zuiderlingen.

De meest gewilde bestemmingen verschillen echter sterk per regio. Zo willen mensen uit het westen van het land juist graag Drenthe bezoeken. Verder valt op dat Groningen, Flevoland en Utrecht in geen enkele Nederlandse regio bij de eerste vijf genoemde provincies terug te vinden zijn.

Een overzicht van alle provincies kan gevonden worden op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/bucketlist-welke-provincie-nederlandse-reiziger-graag-bezoeken

Mannen willen naar Limburg, vrouwen naar Zeeland
Ook tussen mannen en vrouwen zijn er verschillende vakantievoorkeuren, blijkt uit het onderzoek. Zo willen Nederlandse mannen het liefst Limburg ontdekken terwijl bij de vrouwen juist Zeeland bovenaan de bucketlist staat.

Qua leeftijdsgroepen zijn er ook duidelijke verschillen. Nederlanders die tussen de 20 en 40 jaar oud zijn, willen het liefst Limburg leren kennen, terwijl dat bij Nederlanders tussen de 40 en 60 jaar oud juist geldt om Zeeland. Nederlandse 60-plussers willen graag nog een keer naar Gelderland toe.

Reacties