Einde aan GHB-lab in woning Boutsstraat

Foto: Archief

Burgemeester Marina Starmans heeft per 14 mei een woning gesloten waar eerder een GHB-lab en drugs werden aangetroffen. Een overlast gevende situatie voor de buurt is daarmee beëindigd.

Op 3 maart jl. doorzochten agenten een woning aan de Boutsstraat in Dongen. De bewoner was thuis. Deze had chemicaliën staan om synthetische drugs te produceren. In de woning lagen ook henneptoppen en amfetamine. Alle drugs en apparatuur werden in beslag genomen en er werd een procedure opgestart om de woning te sluiten. De bewoner werd verhoord.

Drie maanden sluiting
De burgemeester heeft nu gebruik gemaakt van de bevoegdheid om de woning voor de komende drie maanden te sluiten. In deze periode mag niemand de locatie betreden. Daarmee wil de burgemeester een eind maken aan druggerelateerde activiteiten vanuit het pand.

Oproep burgemeester
De politie kreeg meerdere anonieme tips over het adres binnen. Burgemeester Starmans benadrukt het belang van melden. “Hierdoor heeft de politie het GHB-lab aan de Boutsstraat gevonden. De productie van drugs gaat gepaard met overlast en zware criminaliteit. Daarom wil ik benadrukken: Als je iets verdachts ziet, hoort of ruikt, meld het dan bij de politie. Dat kan ook anoniem. Ook roep ik verhuurders op om goed te controleren aan wie ze panden verhuren.”

Meld misdaad anoniem
Ervaart u drugsoverlast? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen door naar de politie en gemeente.

Reacties