Tips voor wanneer je je somber voelt door coronamaatregelen

Foto: Pixabay License/Geralt

De Rijksoverheid heeft op een speciale website enkele tips op een rijtje gezet voor wanneer je je somber voelt door de coronamaatregelen.

Somber, gespannen of angstig
Het is begrijpelijk als je je somber, gespannen of misschien zelfs angstig voelt door de gevolgen van het coronavirus. Zeker als ondernemer die getroffen wordt door de maatregelen. Dat kan als je alleen bent, maar ook als u samen met andere mensen woont. Het helpt om af en toe een pauze te nemen. Van de zorgen om je bedrijf, van de drukte thuis of van het tv-kijken. Een gezonde leefstijl helpt om mentaal fit te blijven. Eet gezond en zorg voor voldoende slaap en beweging. Structuur in je dag helpt ook. Bijvoorbeeld elke dag op dezelfde tijd opstaan.

Houd contact
En maak een planning voor uw (thuiswerk)dag en neem geregeld een korte pauze. Ga af op de feiten. Zoek betrouwbare informatiebronnen, zoals de websites van de Rijksoverheid, de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) of het RIVM. Praten met mensen die je vertrouwt kan helpen. Houd contact met vrienden, familie en collega’s via e-mail en telefoon. Daarnaast kun je ook één van de hulplijnen bellen om te praten over uw angstige gevoelens. Kijk op de onderstaande link voor meer tips en een overzicht met telefoonnummers.

Reacties