Hoe groot is de invloed van corona op carnaval 2021?

Foto:

De coronamaatregelen werpen hun schaduw steeds verder vooruit. Volgens minister Hugo de Jonge mogen grotere evenementen pas weer georganiseerd worden als er een vaccin is. Hoe lang dat gaat duren weet nog niemand. Maar hoe zit het dan eigenlijk met carnaval 2021?

Dongen is een echt carnavalsdorp. Vanaf september worden er in het Peeënrijk al voorbereidingen getroffen voor de vier dolle dagen in februari. Maar kan het feest in 2021 eigenlijk wel doorgaan? dongen.nieuws.nl legde deze vraag voor aan Roy Hoevenaars, voorzitter van Stichting De Peeënstekers. “We hebben regelmatig contact met elkaar via een videovergadering” begint Roy. “Deze week zullen we een beslissing gaan nemen over de evenementen die voor de kerst gepland staan” vervolgt Roy.”Dat zijn de elf-elf viering en het Songfestival. Wat zijn de alternatieven? hoeveel voorbereiding is er nodig? Allemaal vragen die we ons zelf gaan stellen. Het ziet er voor deze evenementen niet erg gunstig uit maar de definitieve beslissing hierover nemen we dus op zeer korte termijn.”

Over de gevolgen voor carnaval zelf en de evenementen die daaraan vooraf gaan, is momenteel nog geen duidelijkheid. “Natuurlijk houden wij ook alle communicatie over de aanpassing van de maatregelen in de gaten. We hebben ook een goed beeld van wanneer de diverse verenigingen beginnen met de voorbereiding van de optochten. Dat zijn momenten waar wij rekening mee moeten houden. Net na de vakantie zal er wat dat betreft hopelijk meer duidelijkheid zijn vanuit de overheid en de andere balangrijke instanties. Dan gaan we bekijken of dat van invloed is op onze evenementen na 1 januari. Daarvoor moeten we dus nog even geduld hebben” aldus Roy Hoevenaars.

 

Reacties