Volckaert afdeling kweekt ‘Potjes Geluk’

Foto:

De Coronacrisis laat haar sporen na in de hele samenleving. Alle openbare- en horecagelegenheden zijn, op last van de overheid, gesloten evenals de verpleeghuizen, zoals de Volckaert. Deze ingrijpende maatregel moet bewoners, hun naasten én zorgpersoneel beschermen tegen het coronavirus.

Het betekent voor bewoners van de Volckaert onder meer, dat er geen bezoek meer kan worden ontvangen van familie of kennissen. Heel voorzichtig probeert de overheid nu op enkele plaatsen uit te testen of  er wellicht langzaam gewerkt kan gaan worden naar een versoepeling van de lockdown. Ondertussen proberen personeelsleden van de Volckaert op allerlei manieren om de goede moed er in te houden .

Elly Haest is werkzaam op afdeling Lindelaan. Daar zijn ze begonnen met het ‘kweken van geluk’ in de vorm van Klavertjes vier. Elly vertelt: “We hopen dat het angstige, vervelende coronavirus snel zal gaan verdwijnen uit het land en de gehele wereld! Maar omdat dit nog niet zo is, zijn wij genoodzaakt om alle activiteiten in het verpleeghuis de Volckaert op de eigen afdelingen vorm te geven. Ik kreeg een idee om op afdeling Lindelaan, wat geluk te gaan kweken.”

“Meteen werden enkele bewoners enthousiast om mij te helpen met het vullen van de potjes met potgrond en de knolletjes van klavertje 4 te planten. Het water geven wordt ook door een bewoner gedaan. We zitten de plantjes uit de grond te kijken!” lacht Elly. “We hopen dat onze klavertje 4 plantjes ook daadwerkelijk geluk gaan brengen. We geven het ‘Potje Geluk’ dan mee voor de familie als de vuile was omgewisseld wordt voor schone was. We zijn genoeg plantjes aan het kweken, zodat ook alle bewoners van Lindelaan hun eigen  ‘Potje Geluk’ kunnen ontvangen.”

Dit  initiatief is mede mogelijk gemaakt door  kwekerij Willem van Strien uit Dongen-Vaart.

 

Reacties