PMD-containers kapot door sneeuwketting en vloerbedekking

Foto:

De PMD-containers in Dongen hebben het de laatste tijd zwaar te verduren. In deze ondergrondse (oranje) containers voor plastic verpakkingen, metalen verpakkingen (blik) en drankkartons die bij supermarkten staan wordt afval gedaan wat er niet in hoort. Dat meldt de gemeente.

Tuinstoelen, vloerbedekking en zelfs sneeuwkettingen zijn de afgelopen weken aangetroffen. Hierdoor gaat de pers kapot, waardoor de container buiten gebruik raakt. Het gevolg hiervan is dat volle zakken naast de containers worden geplaatst.

PMD-containers mogelijk afsluiten
Wekelijks moeten PMD containers gerepareerd worden, omdat er verkeerd afval ingedaan wordt. Vooral de PMD containers bij Jumbo en Nettorama zijn hierdoor regelmatig kapot. De containers kunnen niet onbeperkt gerepareerd worden. Dit is erg kostbaar en bovendien onnodig als de containers gewoon naar behoren worden gebruikt. De PMD-containers worden dan ook afgesloten wanneer deze weer kapot gaan in de toekomst.

De gemeente vraagt eenieder dan ook dringend om alléén PMD-afval in de containers te stoppen.

Wat mag er in de PMD-container?

  •  Plastic verpakkingen (bijvoorbeeld flessen en flacons voor wasmiddelen, shampoo, sauzen en olie, tubes van tandpasta, verpakkingen van kaas, vlees en vis, bekers voor yoghurt en vla, bakjes voor salade groente en fruit, zaken voor brood, pasta en rijst en plastic tasjes).
  •  Metalen verpakkingen / blikjes (bijvoorbeeld drank en conservenblikjes zoals voor frisdrank, bier, soep, groente, honden- en kattenvoer, stalen siroopflessen, metalen deksels, tubes en doppen, aluminium schaaltjes en bakjes zoals voor lasagne en andere levensmiddelen).
  • Drankkartons (bijvoorbeeld kartonnen drankpakken zoals voor vruchtensappen, water en wijn, kartonnen zuivelpakken zoals voor melk, vla en yoghurt, kartonnen pakken zoals voor soep en pastasaus en drinkpakjes voor kinderen).

Ander plastic en metalen afval?
Plastic dat geen verpakking is, hoort niet bij het plastic afval in de PMD container. Denk aan speelgoed, plastic borden en tuinstoelen. Kleine dingen kunnen bij het restafval. Grote dingen zoals tuinstoelen kunt u gescheiden inleveren bij Milieustraat de Coolhof.

Twijfelt u of het in de PMD-zak of container bak mag? Kijk dan in de afvalwijzer app of op www.afvalscheidingswijzer.nl.

Reacties