Van den Noort bouwt twee extra ‘ontmoetingscontainers’

Foto:

Na de opening van de eerste ontmoetingscontainer, de overweldigende reacties en de ontroerende ontmoetingen van de bewoners van seniorenpartner De Wijngaerd met hun familieleden, heeft Van den Noort B.V. besloten om nog twee afvalcontainers om te bouwen.

Op deze manier kunnen er nog meer bewoners van diverse zorginstellingen de gelegenheid krijgen om hun familieleden weer even te ontmoeten en om in een veilige omgeving een gesprek te kunnen voeren. Namens de directie, algemeen directeur Joyce van den Noort: “Het is erg bijzonder om te ervaren dat wij met de ontmoetingscontainer een oplossing hebben kunnen bieden voor het vraagstuk hoe de kwetsbare doelgroepen en hun families elkaar in deze uitzonderlijke periode toch kunnen zien. Zeker nu persoonlijk contact voor bewoners van zorgcentra met hun dierbaren zeer wenselijk is maar bijna onmogelijk. Door de vele mooie reacties op onze ontmoetingscontainer hebben wij besloten om er nog twee te creëren.”

Aannemersbedrijf Segeren en LINAK Actuator-Systems B.V. waren hierbij direct bereid om weer mee te werken. Er is tevens een samenwerking ontstaan met Zwaluwe Bouw- en Aannemingsbedrijf uit Made, een specialist op het gebied van bouwprojecten in de zorg en PuurZorg, matchmakers in de zorg uit Oosterhout.

PuurZorg verbindt zorgvragers en zorgtalenten, daarmee zorgen zij voor een kwalitatieve flexibele schil binnen vele zorgorganisaties. Zij zijn experts op het gebied van wet- en regelgeving met betrekking tot flexwerk in de zorgbranche. “Het is mooi om te zien dat er in zulke tijden krachten gebundeld worden,” aldus Joyce van den Noort.

“Wij zijn blij om te kunnen aankondigen dat deze twee ontmoetingscontainers zullen gaan rouleren in onze regio (<25 km vanaf Dongen). Centrum voor Huntington De Kloosterhoeve in Raamsdonksveer is de eerste locatie waar een van deze twee ontmoetingscontainers vandaag (woensdag 6 mei) is geplaatst en zij mogen hiervan een week lang gebruik gaan maken. Bij de plaatsing van de ontmoetingscontainer zal voor het begeleiden van de opstart zowel vanuit Van den Noort als vanuit PuurZorg een medeweker beschikbaar worden gesteld. Wij realiseerden ons namelijk dat er een uitdagende organisatie bij komt kijken om alle bezoekaanvragen in goede banen te leiden en dat ook de bezoekbegeleiding zelf de nodige aandacht vereist. Daarvoor bieden we graag nog een extra helpende hand, maar de zorginstelling zelf blijft wel het eerste aanspreekpunt voor de bewoners en familieleden.”

Samen Sterk Tegen Corona. Houd vol!
Voor het aandragen van een zorginstelling binnen een straal van 25 km rondom Dongen kan gemaild worden naar [email protected] Alle eerdere verzoeken zijn “wij reeds in kaart aan het brengen. We kunnen niets beloven, maar zullen zeker de mogelijkheden voor de plaatsing van een van deze ontmoetingscontainers bekijken” aldus van den Noort in een persbericht.

Reacties