Sjoerd van Heesch ontvangt erespeld gemeente Waalwijk

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Sjoerd van Heesch, ex-Dongenaar en de laatste jaren werkzaam bij de organisatie Samen Top in Dongen. ontving vandaag de erespeld van de gemeente Waalwijk, zijn huidige woonplaats.

Het college van Waalwijk heeft op 1 mei 2020 besloten om de Erespeld van de gemeente Waalwijk toe te kennen aan Sjoerd van Heesch voor zijn verdiensten als VN-ambassadeur voor mensen met een beperking. Wethouder Odabasi reikte vandaag de gemeentelijke Erespeld uit.

Bijzonderheden
Sjoerd zet zich op bijzondere wijze in voor mensen met een handicap. Hij vertegenwoordigde jarenlang de cliënten in de cliëntenraad van zorgorganisatie Prisma. Hij staat ook landelijk vaak op de bres voor de belangen van mensen met een beperking. En altijd op een positieve manier. Met een glimlach en zonder te drammen. Dat doet Sjoerd zowel persoonlijk als via social media.

Als VN-ambassadeur vraagt hij enthousiast aandacht voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en dezelfde kansen krijgt. Sjoerd denkt actief mee over oplossingen om zoveel mogelijk drempels weg te halen. In Waalwijk is hij bezig met het opzetten van een VN-panel voor mensen met een beperking. Op eigen initiatief geeft hij presentaties over het leven met een handicap aan bijvoorbeeld scholieren en ambtenaren. Hij krijgt daarbij hulp van Samen Top, waar Sjoerd de laatste jaren voor werkt. Ook is hij actief met het promoten van de Hoge Nood app. Daarvoor gaat hij winkels en cafés af. Dankzij Sjoerd zijn er in Waalwijk steeds meer, voor gehandicapten toegankelijke, sanitaire voorzieningen gerealiseerd.

Gelet op de duur, de intensiteit en de uitstraling van zijn activiteiten is de Erespeld van de gemeente Waalwijk aan hem toegekend.

Foto’s; Jan Stads/Pix4Profs

Reacties