Oproep aan alle blazers: speel mee met de taptoe op maandagavond 4 mei

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Het coronavirus heeft al voor veel evenementen roet in het eten gegooid. Ook 4 en 5 mei zullen niet zijn zoals we ons dat voorgesteld hadden. En dat is triest, juist 75 jaar na de bevrijding van Nederland. Maar mensen zijn vindingrijk. En voor de nationale Dodenherdenking, op 4 mei, gaat er inmiddels een bijzonder initiatief rond op Facebook.

Laat je horen
Het gaat om een oproep aan alle blazers in Nederland. Hen wordt gevraagd om op die maandagavond de 4e mei om 19.58 uur het signaal Taptoe Infanterie te blazen. Dat kan in de voortuin, midden op straat, op een plein, bij een verzorgingstehuis of ziekenhuis of misschien zelfs bovenop de kerktoren. Waar dan ook, als mensen het maar kunnen horen.

Bladmuziek
Zou het geen fantastische manier zijn om te herdenken, nu we allemaal nergens meer heen kunnen en afstand moeten bewaren? Daarom: speel jij een blaasinstrument en doe je mee aan de oproep? Laat het weten onder de Facebookpost van dit bericht. Zo kunnen muzikanten elkaar ook vinden en ontstaat nóg meer gevoel van verbondenheid… Voor de blazers is de bladmuziek ook gedeeld. Je kunt je partij hieronder downloaden.

Trompetpartij in Bes: TAPTOE NH2018-Trompet_in_Bb

Trombonepartij in C: TAPTOE NH2018-Trombone

Fluitpartij in C: TAPTOE NH2018-C instrumenten

Altsaxofoonpartij in Es: TAPTOE NH2018-Alt-saxofoon

Alt-trombonepartij: TAPTOE NH2018-Alt-trombone
.

Reacties