Zaterdag weer Dag van het Naakt Tuinieren

Foto: CC0 Creative Commons / GORBACHEVSERGEYFOTO

Niet schrikken wanneer je dit weekend je buurman of buurvrouw naakt in de tuin het onkruid ziet wieden. Het is zaterdag 2 mei namelijk de internationale dag van het Naakt Tuinieren!

Positief zelfbeeld
De internationale dag van het naakt tuinieren wordt jaarlijks internationaal gehouden op de eerste zaterdag in mei. Die valt dit jaar dus op 2 mei. De dag is in 2005 voor het eerst georganiseerd in Amerika. De dag wordt gehouden omdat tuinieren met activiteiten als het onkruid wieden, bezig zijn met planten en snoeien, volgens de initiatiefnemers net zo goed naakt gedaan kunnen worden. Daarnaast zou het naakt tuinieren een gezonde praktijk zijn die aan een positief zelfbeeld kan bijdragen.

Weersvoorspellingen
Ondanks dat het zaterdag de dag is van het naakt tuinieren, is dat niet de beste dag om naar buiten te gaan. ’s Morgens trekken er enkele buien over het land, meldt Weeronline. Geleidelijk nemen de buien toe en worden deze ook feller. Met een maximumtemperatuur tussen de 8 en 12 graden is het ook erg fris. Maar af en toe zal de zon zich toch wel laten zien. En echte die-hards pakken dan hun tuingereedschap en gaan dan in adam- of evakostuum gewoon de tuin in…

Reacties