Geen Dongense Dorpsquiz (DDDQ) in 2020

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Dit jaar komt er geen zesde editie van De Dongense Dorps Quiz (DDDQ). Dat maakte het bestuur dinsdagavond bekend.

“Afgelopen januari zijn de voorbereidingen voor de 6e editie van de Dongense DorpsQuiz van start gegaan. Normaliter zou in deze periode de inschrijfdag voor het evenement plaatsvinden, maar ook het DDDQ-bestuur is overvallen door het coronavirus.” meldt het DDDQ bestuur.

“Dat COVID-19 gevolgen zou hebben voor de dorpsquiz was al snel duidelijk. Want kan het evenement wel plaatsvinden op de vele locaties? Is het verantwoord om start- en/of buitenopdrachten te organiseren waarbij tientallen deelnemers samenkomen? Welke mogelijkheden hebben teams van 12 tot 15 personen om bij elkaar te zitten?”

“Er is op dit moment te veel onzekerheid om verantwoorde beslissingen te kunnen nemen. Het bestuur van DDDQ heeft daarom unaniem besloten om dit jaar géén dorpsquiz te organiseren. In 2020 dus geen 6e Dongense DorpsQuiz. We hopen dat de omstandigheden zodanig verbeteren dat we volgend jaar een volwaardige quiz kunnen organiseren en wel op zaterdag 25 september 2021. De feestelijke avond/prijsuitreiking volgt twee weken later op zaterdag 9 oktober 2021.”

Foto boven: Haute Quizzine, het winnende team van DDDQ 2019

Reacties