Wat gaan we allemaal zien op STUDIO OPF?

Foto:

Op K(w)oningsdag zendt STUDIO OPF van 10.00 tot 16.30 uur live uit vanuit de Cammeleur. Het Oranje Comité Dongen heeft alvast de grote lijnen van het programma bekend gemaakt. De voorpret kan dus beginnen.

Uiteraard kan er de hele dag ingeschakeld worden om de live-uitzending te volgen via www.studio.oranjeparkfestival.nl  en via de diverse kanalen van LangstraatTV. Dat zijn, afhankelijk van aanbieder: Ziggo Kanaal 42, KPN Kanaal 1342, Xs4all Kanaal 1342 en Telfort Kanaal 2065. Deel deze kanalen met je familie, vrienden, collega’s en buren zodat zoveel mogelijk Dongenaren mee kunnen genieten van dit spektakel.

Bekijk de uitzending hier live

Het programma van STUDIO OPF

Het programma start om 10:00 uur met een rustige aanloop zodat iedereen de kans krijgt om er even in te komen. In dit uur onder meer een voorleeshaal, direct gevolgd door een kindershow van Tinus & Thieu, live vanuit de studio, én een moment om tot jezelf te komen met een toegankelijke Yoga-sessie.

Het tweede uur (11:00-12:00 uur) starten we met de officiële opening van Koningsdag Dongen door onze burgemeester, mevrouw Marina Starmans. Verder in dit uur onder meer een workshop voor de ouderen uit ons dorp, waaraan u vanuit de stoel thuis mee kan doen. Ondanks het feit dat het traditionele defilé van de versierde fietsen niet door kan gaan, gaan we wel op zoek naar de mooist versierde fiets van Dongen. Zorg dat je je spulletjes hiervoor klaar hebt liggen en dat je het resultaat kunt fotograferen zodat je dat naar ons kunt mailen.

Vanaf 12:00 uur gaan we het tempo iets opvoeren en nodigen we je gedurende het middagprogramma uit om actief mee te doen aan diverse quizzen waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De creativiteit van alle Dongenaren zal worden getest door middel van onder meer een bakwedstrijd en uiteenlopende prijsvragen.

Ook voor de kinderen is er van alles te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een knutselworkshop? Ook krijg je instructies hoe je een lekkere alcoholvrije cocktail kunt maken voor het nationale toostmoment van 16:00 uur. Je kunt zelfs een echte goocheltruc leren van een professionele goochelaar.

We spreken gedurende de dag met Dongenaren en andere betrokkenen over de gevolgen van de coronacrisis voor bijvoorbeeld de Dongense evenementenkalender deze zomer.

Bij onze ‘Blij dat je thuis Band’ kun je verzoekjes aanvragen voor je opa of oma, je buren of goede vrienden. Deze band speelt ze live voor je. In de studio is ook de bekende artiest Fernando Lewis, van oorsprong Dongenaar. We zijn er supertrots op dat hij spontaan bereid was om aan deze dag mee te weken en zo extra feestelijk te maken.

Uiteraard blikken we tot 16:30 uur regelmatig terug op artiesten die de afgelopen jaren op het festival hebben gestaan en kijken we voorzichtig al een beetje vooruit naar de editie van 2021. Natuurlijk slaan we het gezamenlijke landelijke toostmoment van 16.00 uur niet over
We nodigen alle inwoners van de gemeente Dongen van harte uit om de televisie aan te zetten of lekker met de tablet in de tuin te gaan zitten en er een gezellige dag van te maken voor het hele gezin.

Ondanks de rare siuatie alvast een mooie Koningsdag gewenst!

Reacties