Streep door Zomerspelen 2020

Foto: Gertjan Stads/Pix4Profs

De Zomerspelen gaan dit jaar niet door. In ieder geval niet in de vorm zoals de Dongenaren dat al 59 jaar gewend zijn.. Dat maakt de organiserende Stichting Dongense Jeugdraad bekend. De beslissing die het bestuur vanwege de maatregelen rondom het coronavirus moest nemen is extra zuur omdat dit jaar het 60-jarig jubileum van dit Dongense evenement gevierd zou worden. Dat jubileum is nu uitgesteld tot 2021.

Er wordt nog wel gekeken naar mogelijkheden om Dongen dit jaar toch nog wat Zomerspelengevoel te geven.  “De motto’s ‘een feest voor velen’ en ‘alles voor de kinderen’ zijn ook de reden dat wij op zoek gaan naar mogelijkheden om Dongen met alle kinderen toch nog geel te laten kleuren deze zomer. Op dit moment zijn we samen met alle vrijwilligers aan het kijken hoe we dit gaan vormgeven.” aldus Stichting Dongense Jeugdraad.

Het is de eerste maal in de rijke geschiedenis van de  Zomerspelen dat dit bijzondere evenement geen doorgang kan vinden. In een persbericht  meldt Stichting Dongense Jeugdraad het volgende:

Afgelopen week hebben wij jullie wat ruimte gevraagd naar aanleiding van de persconferentie omtrent van de maatregelen rondom het coronavirus. De uitkomst van de persconferentie heeft geleid tot een extra bestuursvergadering, waarin wij met pijn in ons hart en voor het eerst in 60 jaar het moeilijke besluit hebben genomen om de Zomerspelen dit jaar niet door te laten gaan. Ons 60-jarig jubileum zullen we daarom volgend jaar groots vieren.

Uiteraard hebben wij alle begrip voor de maatregelen omtrent het organiseren van evenementen in de periode tot en met 1 september. Om de gezondheid van de kinderen, onze vrijwilligers, de ouders/verzorgers, de vrienden van de Zomerspelen en alle andere betrokkenen te waarborgen, is het dit jaar helaas niet mogelijk om de Zomerspelen te organiseren zoals wij zouden willen en Dongen al 59 jaar kent.

Wij zijn enorm dankbaar voor de vele uren die onze vrijwilligers en vrienden al in de voorbereiding hebben gestoken om in deze moeilijke periode toch een mooi evenement weg te zetten. De inzet was groot om zelfs via de digitale weg een prachtig jubileumjaar op touw te zetten. De motto’s ‘een feest voor velen’ en ‘alles voor de kinderen’ zijn daarom ook de reden dat wij op zoek gaan naar mogelijkheden om Dongen met alle kinderen toch nog geel te laten kleuren deze zomer. Op dit moment zijn we samen met alle vrijwilligers aan het kijken hoe we dit gaan vormgeven. Meer informatie hierover zullen wij in de komende tijd op onze social media-kanalen met jullie delen. Houd deze dan ook goed in de gaten!

De Zomerspelen worden elk jaar mede mogelijk gemaakt door de vele donaties en giften die wij mogen ontvangen van diverse personen, organisaties en partners met een groot geel hart. Ook dit jaar kregen wij weer het volste vertrouwen in onze organisatie en hebben zij hun bijdragen toegezegd. Wij zijn hier natuurlijk erg dankbaar voor en zullen de komende dagen persoonlijk contact met hen opnemen.

Ondanks de situatie waarin wij ons nu bevinden en het moeilijke besluit wat wij hebben genomen, weten wij dat dit voor nu de juiste beslissing is. Wij kijken ernaar uit om de kinderen in de nabije toekomst weer samen te kunnen laten spelen en fantastische avonturen te bezorgen! Wij wensen iedereen veel sterkte en gezondheid toe!

De 60ste Zomerspelen zullen plaatsvinden van maandag 23 tot en met vrijdag 27 augustus 2021.

Het bestuur van Stichting Dongense Jeugdraad

Reacties