Bedrijven Midden-Brabant reiken XXL-cheque uit aan WeCareNL

Foto: Yne Sweep

Op donderdag 23 april hebben vertegenwoordigers van zeven Midden-Brabantse bedrijven een grote cheque uitgereikt aan burgerinitiatief WeCareNL.

Dit initiatief bedankt zorghelden waarvan in deze crisis enorm veel gevraagd wordt middels lokale horecabonnen. Op deze manier heeft ook de lokale horeca inkomsten in crisistijd. De zeven bedrijven reikten een cheque van anderhalve meter – met een waarde van €8.163 – uit aan WeCareNL-ambassadeur Robèrt van Beckhoven.

Het is even puzzelen; hoe reik je met vijf mensen een cheque uit, terwijl je op anderhalve meter afstand van elkaar blijft. En waar vind je voldoende ruimte om deze afstand te bewaren zodat eenieder op de foto kan? Interpolis bleek bereid om haar Interpolistuin speciaal voor de uitreiking even te openen zodat een ruimte snel gevonden was: “WeCareNL omarmen wij als een uniek en waardevol initiatief waar we graag hulp voor bieden. We zien hoe groot de druk op de zorg momenteel is, en we hebben veel waardering voor hoe zij zich er doorheen slaan. Daarom draagt Interpolis graag haar steentje bij”, aldus Peter Marcelis. Een reuze-cheque van anderhalve meter bleek de tweede broodnodige vondst om aan de richtlijnen te voldoen.

Lokale oproep
Roozen van Hoppe, Interpolis, Ons Koningsoord, GVT – Group of Logistics, Remmers Bouwgroep, Batterybox en Datacon reageerden allen enthousiast op een oproep van lokale wethouders om de medewerkers in de zorg in het zonnetje te zetten. Hendrik Roozen sloot met zowel zijn bedrijf Roozen Van Hoppe als Ons Koningsoord aan: “De corona-crisis raakt ons allemaal. We zien hoe dit direct forse invloed heeft op de leefomgeving van mensen. Wij nemen daarin graag onze verantwoordelijkheid, door WeCareNL te steunen”. De brede support voor WeCareNL onder bedrijven is niet opvallend. Midden-Brabant kent een stevig netwerk van ondernemers, die graag sociale acties in de regio ondersteunen. “In Brabant zit samenwerken in ons DNA dus in deze moeilijke tijden zetten we er graag met elkaar de schouders onder, zoals nu bij WeCareNL”, aldus Wil Versteijnen van GVT.

Dubbele oplossing
De betrokken ondernemers waarderen het erg dat het mes bij WeCareNL aan twee kanten snijdt: “WeCareNL is echt een innovatieve oplossing uit onze regio. En ook nog eens voor een groot probleem dat ons allemaal raakt. Heel mooi om daar een bijdrage aan te leveren”, aldus Meindert van Duijvenbode van Datacon. Voor Tacco Marijnen is het leed dat hij in de horeca ziet reden om mee te doen: “Met Batterybox verhuren wij powerbanks aan de horeca. Met WeCareNL willen we deze sector helpen. Geweldig bijkomend effect is dat we hiermee direct de zorg een hart onder de riem steken.” WeCareNL-ambassadeur Robèrt van Beckhoven is blij met het mooie bedrag van de betrokken ondernemers: “Brabantbreed zitten we inmiddels al over de €25.000 voor die helden in de zorg. Wat een bedrag! Al die donaties – groot of klein – van particulieren of bedrijven, het is geweldig! De mensen in de zorg leveren fantastisch werk en daar mag zeker een bedankje tegenover staan!”, aldus een enthousiaste van Beckhoven.

Uitbreiding Midden-Brabant
Sinds vorige week hebben alle gemeenten in Midden-Brabant een lokale initiatiefgroep. Lokale horeca en wethouders hebben zich achter het initiatief geschaard. Juist deze brede samenwerking maakt WeCareNL een interessant initiatief; “Met WeCareNL kunnen we op een positieve manier bijdragen aan een gemeenschappelijk doel. Zo zorgen we ervoor dat de zorgmedewerkers na de crisis verloren tijd met vrienden en familie kunnen inhalen en helpen we de horeca overleven in deze lastige tijd”, aldus Pieter Remmers van Remmers Bouwgroep. Naast bedrijfsdonaties is ook de steun van particulieren van harte welkom. Doneren kan via www.wecarenl.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen