SWOD start met belcirkel

Foto: Pixabay License/sabinevanerp

De Stichting Welzijn Ouderen Dongen start met een belcirkel. Dat geeft veel oudere Dongenaren de mogelijkheid om met regelmaat een praatje te maken in deze moeilijke coronatijd.

“Het is altijd fijn als iemand vraagt hoe het met u gaat. Iemand waar u uw verhaal even bij kwijt kunt, ook als het niet zo goed gaat. In deze moeilijke Coronatijd heeft u daar misschien (extra) behoefte aan” aldus de SWOD. “Met een telefoontje van iemand uit de lokale belcirkel blijft u niet onopgemerkt, maar wordt u gehoord. Als deelnemer van de cirkel hoort u bij een groep mensen die op elkaar let. Een telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar belt. Dat gebeurt meestal op een vast moment, in een vaste volgorde, zodat u steeds door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende persoon.”

“Elke week wordt er contact met u opgenomen om te informeren hoe het met u gaat. Even een praatje maken, een luisterend oor, iemand waar u even uw verhaal kwijt kunt. Wordt de telefoon niet opgenomen, dan komt er altijd iemand in actie. U wordt dus niet zomaar vergeten. Dat geeft een veilig gevoel.”

Heeft u interesse om deel te nemen aan de lokale telefooncirkel? Of wenst u meer informatie? Dan kunt u op werkdagen tussen 09.00 uur en 11.30 uur contact opnemen met Stichting Welzijn Ouderen Dongen via het telefoonnummer 0162-375333 of mailen naar [email protected]

Reacties