Nieuwe winkels in voormalige EMTÉ supermarkt

Foto: Jan Stads/Pix4Profs

Verbaasde gezichten alom op het Looiershof de laatste dagen, nu een volledige gevel van  de voormalige EMTÉ supermarkt is gesloopt. “Wat  gaat hier gebeuren?” is de meest gestelde vraag.

Met de rigoureuze verbouwing wordt het pand aangepast voor vier nieuwe winkels, waarvan er drie al definitief vaststaan. Aan de zijde van het parkeerterrein van het Looiershof komen filialen van Kruidvat en Etos, terwijl op het Looiersplein zelf de ingang komt van de nieuwe winkel van Expert. Naast Kruidvat en Etos komt nog een unit. Naar verluidt is de eigenaar van het pand hiervoor in gesprek met een kledingwinkel.

Of er na de verhuizing naar deze nieuwe locatie iets anders in de plaats komt van de huidige winkels van Kruidvat en Etos aan de Hoge Ham, is nog niet duidelijk. Voor het pand van Expert zou de eigenaar inmiddels in gesprek zijn met een belangstellende, aldus een artikel in BN De Stem.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat in het EMTÉ pand een tweede filiaal van Jumbo zou komen, maar dit bedrijf zag daar op het laatste moment van af. Jan Heuving, directeur Franchise & Real Estate bij Jumbo, lichtte de beslissing destijds alsvolgt toe: “Helaas hebben we moeten concluderen dat er onvoldoende mogelijkheden zijn voor een rendabele exploitatie van de (tweede, red.) winkel in Dongen. We hebben tot het allerlaatste moment naar andere oplossingen gezocht om een sluiting te voorkomen. Hier zijn we helaas niet in geslaagd.”

Ontwikkelaars, makelaars, Dongen Promotion, de gemeente Dongen en een nog aan te stellen centrummanager blijven met elkaar in gesprek om het centrum van Dongen aantrekkelijk te houden voor het publiek.

 

 

 

Reacties