Anniko van Os vertegenwoordigt Cambreur in Lagerhuisfinale op tv

Foto:

Op  vrijdag 7 februari won het Lagerhuisdebatteam van het Cambreur College de provinciale voorronde van  ‘Op weg naar het Lagerhuisdebat’  en werd daarmee het beste debatteam van Brabant. Het team verheugde zich dan ook op de landelijke finales, maar gezien de ontwikkelingen rondom corona zit dat er dit jaar helaas niet in. Toch gaat de tv-uitzending op 5 mei gewoon door.

De tv-finale op 5 mei zal een andere opzet krijgen die meer zal lijken op de vroegere opzet van het televisieprogramma Het Lagerhuis. In de tv-finale gaat een groep jongeren debatteren over de ontwikkelingen van de laatste periode in relatie tot 75 jaar vrijheid. Alle winnaars van de voorronde (15 scholen in totaal) werden in de gelegenheid gesteld om één leerling uit het team voor te dragen voor een rol in de uitzending. Namens het Cambreur College is dat Anniko van Os geworden en ze heeft eerder deze week over de volgende stellingen gedebatteerd:

  • Jongeren zijn te laconiek over het coronavirus.
  • Bevrijdingsdag moet voortaan een andere invulling krijgen
  • Ondanks al het leed biedt de coronacrisis een uitgelezen kans voor een betere wereld.

Anniko heeft dit fantastisch gedaan en is geselecteerd voor de tv-finale. De opnames hiervan zijn 3 mei en op 5 mei wordt dit uitgezonden om 22:15 op NPO2. Het Cambreur College is nu al heel trots op Anniko en kan niet wachten om haar op tv te zien schitteren!

Reacties